ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Λήξη συναγερμού για τη γρίπη!

Λήξη συναγερμού για τη γρίπη!
Έπειτα από τέσσερις μήνες έντονης δραστηριότητάς της επί ελληνικού εδάφους, η εποχική γρίπη, λόγω του πανδημικού στελέχους Α (Η1Ν1) τέθηκε υπό έλεγχο.
Κατά τη διάρκεια του εφετινού κύματος γρίπης, συνολικά 179 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών της νόσου, ενώ για τον ίδιο λόγο χρειάστηκε να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) 368 άτομα.
Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που ανακοίνωσε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ), η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα για έκτη συνεχή εβδομάδα.
Ανάλογη είναι η εικόνα που έχουν οι ειδικοί του Κέντρου από τα εργαστήρια αναφοράς γρίπης ανά την επικράτεια -είναι ενδεικτικό ότι την τελευταία εβδομάδα επιτήρησης (18-24 Απριλίου 2011) δεν ανιχνεύθηκε κανένα θετικό δείγμα για γρίπη. Ωστόσο, οκτώ ασθενείς παραμένουν ακόμη νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ νοσοκομείων όλης της χώρας.
Επίσης, από τις 4 Απριλίου 2011 δεν έχει δηλωθεί εισαγωγή ασθενούς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη στις  Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).
«Με βάση όλα τα ανωτέρω, η χώρα μας βρίσκεται σε περίοδο πολύ περιορισμένης δραστηριότητας του ιού της εποχικής γρίπης και ουσιαστικά εκτός εποχής γρίπης» καταλήγουν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ στην ανακοίνωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: