ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου απέρριψε την σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη λειτουργία επιβατικών αμαξοστοιχιών

Στην απόφαση να μην υπογράψει τη σύμβαση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με την λειτουργία των επιβατικών αμαξοστοιχιών, κατέληξε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταιου. Η προτεινόμενη σύμβαση χαρακτηρίστηκε «λεόντειος» και «μονοβαρής» από το δήμαρχο Αμυνταίου, Μάκη Ιωσηφίδη.
    Αποφασίστηκε ο ορισμός ορκωτού ελεγκτή λογιστή για τον υπολογισμό των οικονομικών δεδομένων της γραμμής Έδεσσας – Αμυνταίου – Φλώρινας.
    Το δημοτικό συμβούλιο Αμυνταίου δεν έλαβε απόφαση για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην περιοχή της Κέλλης, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Ιωσηφίδη ακυρώνει τον σχεδιασμό του δήμου για εγκατάσταση κτηνοτροφικού πάρκου. Η απόφαση εστάλη και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενόψει της συζήτησης του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
    Ο κ. Ιωσηφίδης έθεσε ως προϋπόθεση για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στην περιοχή ανταποδοτικά τέλη μόνιμου χαρακτήρα και τη διαβούλευση και συμφωνία των εταιριών με τον δήμο.
    Ζήτησε την αύξηση από 3 σε τουλάχιστον 5% του ποσοστού της παραγόμενης ενέργειας που είναι υποχρεωμένες οι εταιρίες να παραχωρήσουν στον δήμο.
    Ο δήμος Αμυνταίου θα στραφεί κατά του Δημοσίου με αγωγές αναγνώρισης της κυριότητας του συνόλου των εκτάσεων, στις οποίες υπάρχει πρόθεση να εγκατασταθούν αιολικά πάρκα και αναζητά αποδεικτικά στοιχεία για την κυριότητα των εκτάσεων.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: