ΣΙΝΕ

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Δεν υπάρχει χρόνος για εκλογές, καθώς τα χρήματα φτάνουν μέχρι τις 14 Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι ενδεχόμενη πτώχευση θα σημάνει την απόλυτη φτώχεια. Έσπευσε ωστόσο να καθησυχάσει ότι ότι η χώρα δεν θα πτωχεύσει.
Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Λοβέρδος επεσήμανε ότι «η χώρα χρειάζεται συναίνεση των κομμάτων και αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης, καθώς αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των πολιτών και αυτών που μας δανείζουν».
Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκαλεί η οικονομική πολιτική και τα νέα μέτρα στους πολίτες, ο υπουργός υγείας επεσήμανε ότι όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, ο κόσμος είναι εκείνος που «μπορεί να μας αλλάξει όλους», σημειώνοντας, ότι εκτός από δύο εκλογικές αναμετρήσεις, «όλες τις υπόλοιπες εκλογές, τις κέρδισε το πελατειακό κράτος (...) Μπορούν να μας αλλάξουν όλους και καλά θα κάνουν αν το πιστεύουν» συμπλήρωσε.
Ο ίδιος επανέλαβε ότι τα χρήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα δημόσια ταμεία φτάνουν ώστε να πληρωθούν οι δανειακές υποχρεώσεις της χώρας, μισθοί και συντάξεις έως τις 14 Ιουλίου.
Παράλληλα τόνισε πως η πτώχευση σημαίνει απόλυτη φτώχια, καθώς «θα κατεβάσει τις συντάξεις στα 150 ευρώ και τους μισθούς στα 200. Όποιος προπαγανδίζει την πτώχευση, προπαγανδίζει την απόλυτη φτώχεια».
Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε, τέλος, πως κακώς έλεγε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι δεν θα πάρει άλλα μέτρα, σημειώνοντας μάλιστα ότι και ο ίδιος πάλεψε για τα «δεν», για να συμπληρώσει «όσα μπόρεσα κράτησα».
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: