ΣΙΝΕ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Λουτρό αίματος σε εμπορικό κέντρο στη Νιγηρία

Έκρηξη βόμβας σκορπά το θάνατο σε πολυσύχναστο κέντρο της Νιγηρίας λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας.
Έκρηξη βόμβας, με τουλάχιστον δέκα νεκρούς, σημειώθηκε στη βόρεια Νιγηρία, λίγες μόνο ώρες αφού ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Γκουντλάκ Τζόναθαν ορκίστηκε για την πρώτη πλήρη θητεία του, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι.
 
Η έκρηξη, που έγινε σε πολυσύχναστη περιοχή με κέντρα διασκέδασης κοντά σε στρατώνα, έπληξε εμπορικό κέντρο στην περιοχή Μάμυ, που βρίσκεται στα όρια της πόλης Μπαουτσί, γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής (7 το βράδυ ώρα Γκρίνουτς), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Μουχάμαντ Ινταμπαβα, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται για την έκρηξη ενώ οι αρχές δεν έχουν προβεί ακόμη σε συλλήψεις.
 
"Υπάρχουν καταγεγραμμένα θύματα. Οι περισσότεροι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ οι σοροί των νεκρών απομακρύνθηκαν" δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού Εθνικής Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών. Η περιοχή μαστίζεται από συμπλοκές, καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης των Μουσουλμάνων του Βορρά και των Χριστιανών του Νότου.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: