ΣΙΝΕ

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τέλος στις χρηματοδοτήσεις αν δεν σταματήσει η βία στα γήπεδα!!!

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού ζήτησε σήμερα την άμεση σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ για την αλλαγή του πειθαρχικού της δικαίου ανακοινώνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα σταματήσει κάθε μορφή χρηματοδότησης και υποστήριξης προς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου. Αν οι φορείς και παράγοντες του ποδοσφαίρου δεν ανταποκριθούν στο αίτημα της κοινωνίας για καθαρό ποδόσφαιρο, το επόμενο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί χωρίς δημόσια τηλεόραση, χωρίς δημόσια γήπεδα, χωρίς δημόσια χρήματα. Αυτό δεν είναι απειλή. Είναι μια συγκεκριμένη απόφαση να σταματήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο να εκπροσωπείται εντός και εκτός Ελλάδος από ομάδες οι οποίες δεν πληρούν στοιχειώδη κριτήρια επαγγελματισμού.

Προκειμένου να ευθυγραμμιστούν οι ποινές που θα προβλέπονται για το ελληνικό πρωτάθλημα με αυτές που ισχύουν στο εξωτερικό, ζητήθηκε να καθιερωθούν άμεσα ως σοβαρές παραβάσεις και να τιμωρούνται αυστηρά και ουσιαστικά από το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ:
- Η είσοδος οποιουδήποτε οπαδού μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
- Τα επεισόδια στις κερκίδες, στις φυσούνες, τα αποδυτήρια και γενικά μέσα στα γήπεδα.
- Τα επεισόδια μεταξύ ποδοσφαιριστών, προπονητικού επιτελείου και παραγόντων των ομάδων.
- Οι ρίψεις αντικειμένων και κροτίδων.
Για όλα αυτά θα πρέπει να προβλέπονται συγκεκριμένες αυστηρές ποινές, όπως η αφαίρεση βαθμών, ο μηδενισμός της υπαίτιας ομάδας, ο υποβιβασμός σε κατώτερη κατηγορία, η απαγόρευση συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις, η αποβολή από το πρωτάθλημα.

Επιπλέον, εντός τριών ημερών θα γίνει συνάντηση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη και του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κ. Πάνου Μπιτσαξή με τους προέδρους ομάδων που έχουν μισθώσει δημόσια γήπεδα για έδρα τους, προκειμένου να τους καταστήσει σαφές ότι, με το παραμικρό επεισόδιο, την είσοδο φιλάθλων και την χρήση φωτοβολίδων αυτομάτως θα καταγγελθεί η σύμβαση παραχώρησης του γηπέδου.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού σε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΠ κατέστησε σαφές ότι καμιά χρηματοδότηση δεν θα συνεχιστεί από τον ΟΠΑΠ προς την ΕΠΟ, και θα καταγγελθούν όλες οι συμβάσεις με τις ομάδες, εάν η ΕΠΟ δεν ανταποκριθεί άμεσα σε όλα όσα της ζητήθηκαν. Εντός της εβδομάδος θα γίνει συνάντηση του ΥΠΠΟΤ με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΠ με στόχο την ανακοίνωση μέτρων κατά των ομάδων που εμπλέκονται σε επεισόδια βίας και στημένα παιχνίδια. Η εταιρία θα είναι αμείλικτη γνωρίζοντας ότι αυτά τα επεισόδια βλάπτουν στο ακέραιο την εταιρική της εικόνα.
Επίσης, η ΕΡΤ θα σταματήσει την μετάδοση κάθε αγώνα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αν σ’ αυτόν παρατηρηθούν φαινόμενα βίας αποσύροντας κάθε υποχρέωσή της απέναντι στην ομάδα και σταματώντας την διαφήμιση των προϊόντων που προβάλλονται στην φανέλα των ομάδων. Συνάντηση με την ηγεσία της ΕΡΤ θα έχει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην αρχή της άλλης εβδομάδας.
Το επόμενο πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει αν δεν έχουν διασφαλιστεί πλήρως όλοι οι όροι που θα εγγυώνται τη μη επανάληψη ανάλογων φαινομένων βίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: