ΣΙΝΕ

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Πρωταθλήτρια Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ!

Εμπρός της ΑΕΚ παλικάρια!

Πρωταθλήτρια Ελλάδος για πρώτη φορά στην ιστορία της είναι η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ!

Παρόλο που ένα πεντάλεπτο πριν από την λήξη έχανε με τρία γκολ διαφορά και παίζοντας χωρίς τερματοφύλακα στην τελευταία επίθεση (!), η Ένωση -με γκολ του Μπακαούκα σχεδόν σε νεκρό χρόνο- έκλεψε τη νίκη (
22-23) και τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ!

Η ΑΕΚ ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε αφού πέντε λεπτά πριν το τέλος του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 22-19 και όλα έδειχναν πως ο τίτλος θα βαφτεί ασπρόμαυρος! Η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη βρήκε το σθένος να «γυρίσει» το παιχνίδι με 2 γκολ του Μπακαούκα και ένα του Τσαούση ισοφαρίζοντας τον ΠΑΟΚ.


Η απίστευτη ανατροπή ολοκληρώθηκε λίγο πριν την λήξη όταν και ο Χριστόφορος Μπακαούκας σκόραρε και έδωσε το έναυσμα για τρελά πανηγύρια για τους παίκτες της ΑΕΚ που «πάγωσαν» το κλειστό της Μίκρας.


Ο ΠΑΟΚ αν και ήταν καλύτερος, συγκεκριμένα στο δεύτερο μέρος, δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα του. Ο Μπακαούκας, ο Καφφάτος και ο Μάνιτς είχαν καταπληκτική απόδοση σε ένα γήπεδο που ήταν γεμάτο από οπαδούς του «Δικεφάλου του Βορρά» που είχαν δημιουργήσει στο γήπεδο εξαιρετική ατμόσφαιρα.


Για την ΑΕΚ, οι πρωταθλητές του Γιάννη Αρβανίτη ήταν οι Καφφάτος, Μπακαούκας, Μεγαλοοικονόμου, Γεωργιάδης, Μάνιτς, Βακάλης, Κουλούρης, Παπαδόπουλος, Κόντης, Σύγγαρης, Ασαρίδης, Τσαούσης, Τούτσης και Πάρχανιουκ.


Παρουσία του προέδρου της ομοσπονδίας, Σίμου Λαζαρίδη έγινε η απονομή του πρωταθλήματος στην ΑΕΚ αφού πρώτα χρειάστηκε να εκκενωθεί το γήπεδο από τους φίλους του ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικό ήταν πως κατά την απονομή του τροπαίου οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά χειροκροτούσαν τους Πρωταθλητές Ελλάδος.





Τα δεκάλεπτα:
4-6, 8-12, 12-14 (ημχ), 16-16, 20-19, 22-23

ΠΑΟΚ (Στέλιος Σεϊρεκίδης):
Κόμινεκ, Μισυρλής 2, Παλάσκας 3, Γουργούμης, Σαουλίδης 2, Κοκκώνης 5, Αποστολίδης 2, Πετρίδης 1, Ιωαννίδης, Ναουμίδης, Τσακίρης 1, Καράγγελος, Σεβαστίδης 4, Μαραγκός 2

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης):
Καφφάτος, Μπακαούκας 8, Μεγαλοοικονόμου, Γεωργιάδης 1, Μάνιτς 7, Βακάλης 1, Κουλούρης, Παπαδόπουλος 1, Κόντης, Σύγγαρης, Ασαρίδης 1, Τσαούσης 1, Τούτσης, Πάρκχανιουκ 3

Δεν υπάρχουν σχόλια: