ΣΙΝΕ

Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

Απολυτήριο Λυκείου χωρίς Πανελλαδικές!!!

Μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις για απολυτήριο χωρίς πανελλαδικές. Στη δημοσιότητα τα εξετταστικά κέντρα των 1.152 υποψηφίων από
τα ΕΠΑΛ.
|
Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στο Διευθυντή του Γενικού Λυκείου στο οποίο φοιτούν οι μαθητές που επιθυμούν να πάρουν απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2010 – 2011 με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή.
Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές θα εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, σε θέματα που ορίζονται από τον οικείο σύλλογο διδασκόντων. Για τη διαδικασία αξιολόγησης των ανωτέρω ενδοσχολικά εξεταζομένων μαθημάτων εφαρμόζονται οι αντίστοιχες διατάξεις του π.δ. 60/2006 (65 Α’).
Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, καλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων να ενημερώσουν άμεσα τους μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου τους για τη δυνατότητα απόκτησης του απολυτηρίου τους με ενδοσχολικές εξετάσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος.
Οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων θα πρέπει να ενημερώσουν τους Προέδρους των εξεταστικών κέντρων μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, για όσους καταθέσουν αίτηση απόκτησης απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις, ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011.
Εξεταστικά κέντρα των ΕΠΑΛ
Ορίσθηκαν με υπουργική απόφαση τα ειδικά εξεταστικά κέντρα για τη συμμετοχή των υποψηφίων Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ Α'), που εξετάζονται προφορικά στις πανελλήνιες εξετάσεις 2011, καθώς και η κατανομή των υποψηφίων σε αυτά.
Πρόκειται για 1.152 υποψηφίους από τους οποίους οι 166 προέρχονται από τους τέσσερις νομούς της Κρήτης και μετακινούνται για εξέταση στην Αθήνα. Επίσης οι υποψήφιοι και από τους υπόλοιπους νομούς μετακινούνται στα εξεταστικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Ο μέγιστος αριθμός μεταξύ αυτών των υποψηφίων εξετάζεται προφορικά, επειδή αδυνατεί να υποστεί γραπτή εξέταση, λόγω προβλημάτων δυσλεξίας, δυσγραφίας, δυσαριθμησίας, δυσαναγνωσίας, δυσορθογραφίας ή προβλημάτων στα άνω άκρα κ.ά.
Οι εξετάσεις αυτές δεν αφορούν υποψηφίους με σοβαρές παθήσεις για τους οποίους η πολιτεία έχει θεσμοθετήσει τη διαδικασία εισαγωγής χωρίς εξετάσεις και σε ποσοστό θέσεων 5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: