ΣΙΝΕ

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση Λευτέρη Αυγενάκη...για τις κλειστές συναντήσεις του Υπ. Αγρ.Ανάπτυξης

Ανακοίνωση
του Λευτέρη Αυγενάκη 
για τις κλειστές συναντήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Κρήτη

«Οι «κλειστές» συναντήσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με αγροτοσυνδικαλιστές της Κρήτης αποδείχθηκαν για ακόμα μια φορά άκαρπες, καθώς
ο κ. Σκανδαλίδης, πρώτον δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση για τα φλέγοντα ζητήματα και τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου και δεύτερον δεν είχε την ευθιξία να συγκαλέσει και να ενημερώσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου ως όφειλε.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν σε εκκρεμότητα πολλά και σοβαρά θέματα και ότι η υπομονή των αγροτοκτηνοτρόφων εξαντλείται λόγω απουσίας συγκεκριμένου σχεδιασμού και στρατηγικής από μέρους της κυβέρνησης για την άσκηση μιας αποτελεσματικής αγροτικής πολιτικής, ενώ η πλειονότητά τους βρίσκεται στο χείλος οικονομικής καταστροφής.

Επομένως, είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αναβάλει επ’ αόριστον την αντιμετώπιση των υπαρχόντων προβλημάτων και τη λήψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των αγροτών. Κατά την παρούσα χρονική συγκυρία, είναι κρίσιμο με κορωνίδα την Κρητική διατροφή και το ελαιόλαδο να επενδύσουμε στην ποιότητα και στην καινοτομία και με συγκεκριμένες παρεμβάσεις να αντιστρέψουμε τη λογική από την παραχώρηση επιδομάτων στον παραγωγό υπέρ της απόδοσης του προϊόντος του και της ενίσχυσης της παραγωγικότητάς του.»
http://www.avgenakis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: