ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ

Δύο γυναίκες πέθαναν το Σάββατο στη Γερμανία μολυσμένες από το βακτηρίδιο Escherichia coli πιθανόν επειδή έφαγαν μολυσμένα αγγουράκια από την Ισπανία, ανέφεραν οι Αρχές, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων σε εννέα. Την ίδια ώρα οι ασθενείς από αιμολυτικό ουραιμικό σύνδρομο, σπάνια και επικίνδυνη επίπτωση της...
μόλυνσης με E.coli, φτάνουν τους 300 σε όλη τη χώρα.
Η μόλυνση με E.coli οφείλεται συνήθως σε κατανάλωση κρέατος που δεν έχει μαγειρευτεί καλά ή σε μολυσμένα τρόφιμα. Τις περισσότερες φορές είναι ακίνδυνη, προκαλώντας γαστρεντερίτιδες.
Οι γερμανικές Αρχές ανέφεραν ακόμη ότι βρέθηκαν τρία δείγματα μολυσμένων αγγουριών και ερευνούν αν ήταν μολυσμένα εξαρχής ή αν αυτό συνέβη κατά τη μεταφορά τους στη Γερμανία.
Εντωμεταξύ, η Ισπανία ανέστειλε τις δραστηριότητες δύο εταιρειών που διανέμουν αγγουράκια, για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι εξήγαγαν προϊόντα που ήταν μολυσμένα με το βακτηρίδιο. Έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα και δείγματα του χώματος, του νερού άρδευσης και προϊόντων που χρησιμοποιήθηκαν για την καλλιέργεια ελήφθησαν σε δύο αγροκτήματα των επαρχιών της Αλμερία και της Μάλαγα, στη νότια Ισπανία.
Φορτίο με αγγουράκια ισπανικής προέλευσης για το οποίο υπάρχουν υποψίες ότι μπορεί να ήταν μολυσμένο διανεμήθηκε επίσης στη Δανία, όμως οι Αρχές ανακάλεσαν το εμπόρευμα και το απέσυραν από την αγορά, επισημαίνει επίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Εκτός της Γερμανίας, συνολικά 35 κρούσματα μόλυνσης καταγράφηκαν στη Σουηδία, τη Δανία, τη Βρετανία, την Αυστρία και την Ολλανδία.
Απαγόρευση εισαγωγών για τα μολυσμένα τρόφιμα εξετάζει και η Ρωσία.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: