ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Νοσοκόμος παρότρυνε διαδικτυακούς "φίλους" του να αυτοκτονήσουν!

Ένας Αμερικανός νοσοκόμος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης επειδή ενθάρρυνε μία Καναδή και έναν Βρετανό να
αυτοκτονήσουν, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.
Ο 48χρονος Ουίλιαμ Μέλχερτ Ντίνκελ θα εκτίσει φυλάκιση 340 ημερών, ενώ για τα επόμενα δέκα χρόνια θα μπαίνει στην φυλακή για δύο ημέρες κάθε χρόνο και συγκεκριμένα τις ημέρες που αυτοκτόνησαν οι δύο άνθρωποι.
Ο νοσοκόμος πρότεινε στους συνομιλητές του σε ένα φόρουμ συζήτησης του Διαδικτύου να αυτοκτονήσουν μπροστά στην web κάμερα, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.
Δεν υπάρχουν περισσότερες αποδείξεις για την ενοχή του αλλά η αστυνομία ανακάλυψε ότι είχε απευθείας συνομιλίες με τουλάχιστον δέκα ανθρώπους που είχαν τάσεις αυτοκτονίας, πέντε εκ των οποίων στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.
Ο 48χρονος κατηγορείται για το ρόλο του σε δύο από αυτές τις αυτοκτονίες, του Μαρκ Ντράιμπρου, ο οποίος κρεμάστηκε σε ηλικία 32 ετών στο Κόβεντρι (Αγγλία) το 2005, και της Νάντια Κατζούτζι, η οποία έπεσε από μία γέφυρα στην Οτάβα το 2008 σε ηλικία των 18 ετών, αφού της είχε προτείνει να αυτοκτονήσουν μαζί.
Οι δικηγόροι του υποστήριξαν ότι οι ενέργειές του προστατεύονται από την αμερικανική νομοθεσία σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης και ότι τα "θύματά" του θα είχαν αυτοκτονήσει έτσι κι αλλιώς, με ή χωρίς αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: