ΣΙΝΕ

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Νατοϊκό χτύπημα στον Καντάφι – Νεκρός ένας γιος του και τρία εγγόνια του

Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν επιδρομή αργά το βράδυ του Σαββάτου...
στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, από την οποία ο ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι επέζησε αλλά έχασε τον νεώτερο από τους γιούς του, τον Σαίφ αλ-Άραμπ και τρία από τα εγγόνια του.
Αυτή την είδηση ανακοίνωσε επίσημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ.
Ο Ιμπραίμ ανέφερε ότι ο Σαίφ ήταν πολίτης και όχι μέλος των ενόπλων δυνάμεων της Λιβύης, ήταν 29 ετών και σπούδαζε στη Γερμανία.
Λίβυοι αξιωματούχοι οδήγησαν τους δημοσιογράφους στο οίκημα όπου βρήκαν το θάνατο τα μέλη της οικογένειας του Λίβυου ηγέτη, το οποίο είχε βληθεί τουλάχιστον από τρεις πυραύλους. Η οροφή του κτηρίου είχε καταρρεύσει σε πολλά σημεία αφήνοντας τις ατσάλινες δοκούς θωράκισης σωριασμένες ανάμεσα σε πλάκες σκυροδέματος.
" Αυτό που συμβαίνει εδώ, είναι ο νόμος της ζούγκλας ", είπε σχολιάζοντας τον αεροπορικό βομβαρδισμό το βράδυ του Σαββάτου από τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ και συνέχισε " Νομίζουμε ότι τώρα ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη δεν έχει καμία σχέση με ανθρωπιστική επιχείρηση και προστασία πολιτών ".
" Θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους, μέχρις ενός, αν είναι αυτό που μας απομένει ", είπε ο Μούσα Ιμπραίμ και συμπλήρωσε " ο ηγέτης μας χθες προσέφερε ειρήνη στο ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟ σήμερα μας απάντησε ".
Δεν υπάρχει μέχρι τώρα αντίδραση από τις τάξεις του ΝΑΤΟ, ούτε επιβεβαίωση του περιστατικού. Αντίθετα αναφορές από τη Βεγγάζη κάνουν λόγο για πανηγυρισμούς με κορναρίσματα και πυροβολισμούς στον αέρα, από τους αντικαθεστωτικούς, μόλις γνωστοποιήθηκε η είδηση της Νατοϊκής επιδρομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: