ΣΙΝΕ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου νιόπαντρο ζευγάρι!

Το «έγκλημα» ενός νεόνυμφου ζευγαριού στη βόρεια Ινδία ήταν ότι τόλμησαν να παντρευτούν, παρόλο που ανήκαν σε
διαφορετικές κάστες!
Οι οικογένειες του Ρατζίβ Βέρμα και της Ρένου Παλ, 20 ετών και οι δύο, δεν ενέκριναν το γάμο των παιδιών τους, παρά το γεγονός ότι οι δυο νέοι ήταν ερωτευμένοι. Ο λόγος ήταν ότι προέρχονταν από διαφορετικές κάστες.
Γι’ αυτό, οι δύο νέοι αποφάσισαν να κλεφτούν την περασμένη Κυριακή και αφού παντρεύτηκαν επέστρεψαν στο χωριό τους, 24 ώρες αργότερα.
Η υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι συγχωριανοί τους ήταν αποτρόπαια. Ένα πλήθος τους περίμενε στην είσοδο του χωριού με αρχηγό την οικογένεια της κοπέλας και τους πετροβολούσε μέχρι να ξεψυχήσουν.
Η αστυνομία έχει συλλάβει οκτώ άτομα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών του Ούταρ Πραντές, Μπριτζ Λαλ. «Είναι ντροπή, όμως ακόμη και σε ένα κοινωνικά και οικονομικά ανεπτυγμένο περιβάλλον υπάρχουν άνθρωποι που βασίζονται στις κάστες και σε ξεπερασμένες κοινωνικές νόρμες για να εμποδίσουν δυο νέους να αγαπηθούν», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας ζήτησε τον προηγούμενο Μάρτιο από τις κυβερνήσεις των κρατιδίων να αντιμετωπίσουν «χωρίς οίκτο» τα εγκλήματα τιμής. Πρόκειται συνήθως για δολοφονίες που διαπράττουν οι οικογένειες νέων που επιθυμούν να παντρευτούν κάποιο άτομο εκτός της κάστας τους.
Σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2010, κάθε χρόνο, μόνο σε τρία κρατίδια της βόρειας Ινδίας (Χαριάνα, Πουντζάμπ και Ούταρ Πραντές) διαπράττονται 900 δολοφονίες. Επίσημα στατιστικά στοιχεία δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: