ΣΙΝΕ

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Βίντεο από την αιματηρή συμπλοκή στην Πεύκη

Κοινά στοιχεία µε τη «συµπλοκή της Δάφνης» όπου έπεσε νεκρός ο Λάµπρος Φούντας, ο οποίος στη συνέχεια κατονοµάστηκε ως µέλος του Επαναστατικού Αγώνα, διαπιστώνει η Αστυνοµία σύμφωνα με τα Νέα στην
επίθεση που δέχθηκαν χθες αργά το απόγευµα στην Πεύκη δύο αστυνοµικοί, πλήρωµα περιπολικού της Αµεσης Δράσης.
Όλα έγιναν όταν η αστυνομία δέχτηκε τηλεφώνημα για μια ύποπτη κίνηση έξω από πολιτιστικό κέντρο στην Άνω Πεύκη, στην περιοχή του Ηλιακού Χωριού. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο ένας εκ των δραστών μπαινόβγαινε στο Πολιτιστικό Κέντρο και φωτογράφιζε τα παιδιά, λέγοντάς τους, "Μην ανησυχείτε, τις ταμπέλες βγάζω. Εσείς πάντως τα έχετε όλα, ενώ εγώ είμαι άνεργος"... Προφανώς αυτό κίνησε υποψίες.

Όταν πλησίαζε το περιπολικό, στην συμβολή των οδών Επικούρου και Αιόλου, άγνωστος ή άγνωστοι άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν τους αστυνομικούς, που απάντησαν επίσης με πυροβολισμούς. Από την ανταλλαγή τραυματίστηκε και ένας πολίτης, που ίσως είναι ένας από τους δράστες.

Ο άλλος κακοποιός στην συνέχεια άρπαξε το περιπολικό, εντός του οποίου υπήρχε και το όπλο του ενός αστυνομικού. Μάλιστα, για περίπου 400 μέτρα έσυρε τον έναν αστυνομικό, που προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποτρέψει την κλοπή. Με αυτό, διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Λίγα λεπτά μετα, το περιπολικό βρέθηκε στην Κηφισιά, λίγα τετράγωνα πιο μακριά - και με το όπλο μέσα. Πιθανολογείται ότι ο τραυματίας πολίτης είναι ένας από τους δράστες, καθώς δίπλα του βρέθηκε όπλο τύπου Glock. Στο περιπολικό μάλιστα βρέθηκαν και κηλίδες αίματος. Παράλληλα, κοντά στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε πρόσφατα κλεμμένη μηχανή, στην οποία υπήρχε και μπετόνι με βενζίνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρχε και τέταρτο άτομο στο περιστατικό, που πυροβόλησε κατά των αστυνομικών.

Όπως έγινε γνωστό από το ΕΚΑΒ, οι δύο τραυματίες αστυνομικοί ηλικίας 24 και 26 ετών μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ αν και δεν είχε εφημερία.

Μάλιστα, ιατρικές πηγές ανέφέραν ότι τουλάχιστον ο ένας αστυνομικός βρίσκονταν σε κρισιμότατη κατάσταση, στην εντατική και διασωληνωμένος, αν και από την αστυνομία υποστηρίζεται ότι και οι δύο αστυνομικοί είναι ελαφρά. Τελικά, στο ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε λίγο πριν τις 11.00 το βράδυ αναφέρεται ότι και οι δύο είναι εκτός κινδύνου με την κατάστασή τους να κρίνεται σταθερή (ο ένας φέρει πολλαπλά τραύματα στον θώρακα και ο άλλος στην κοιλιακή χώρα και στην τράχηλο).

Ο πολίτης -ηλικίας 22 περίπου ετών- μεταφέρθηκε με σαφώς ελαφρότερα τραύματα στον Ερυθρό Σταυρό και νοσηλεύεται φρουρούμενος. Η ηλικία του συνεργού του που διέφυγε, υπολογίζεται μεταξύ 25 και 30 ετών.

Από την αστυνομία έχουν προχωρήσει σε σειρά προσαγωγών, μια από τις οποίες κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική. Δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο, ενώ ενδεικτικό είναι ότι επιτόπου έσπευσε και ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής, καθώς δεν αποκλείεται το αρχικό τηλεφώνημα στην Αστυνομία να ήταν μπλόφα και να υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για να χτυπηθούν οι αστυνομικοί...

Δείτε καρέ-καρέ από το planetgreece την αιματηρή σύγκρουση.

 
star 

Δεν υπάρχουν σχόλια: