ΣΙΝΕ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Σεξουαλικό σκάνδαλο στην Τουρκία

Πέντε ανώτερα στελέχη του τουρκικού ακροδεξιού Κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης (MHP) παραιτήθηκαν σήμερα δυσχεραίνοντας έτσι την προεκλογική του εκστρατεία ενόψει των βουλευτικών εκλογών του επόμενου μήνα. 
Αυτό ήταν το δεύτερο «κύμα» παραιτήσεων από το κόμμα ενόψει των εκλογών της 12ης Ιουνίου, κατά τις οποίες είναι λιγοστές οι πιθανότητες να ξεπεράσει το MHP το όριο του 10% που απαιτείται για να διατηρήσει τη θέση του στη βουλή.
Το κυβερνών κόμμα ΑΚ του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να εξασφαλίσει τρίτη συναπτή θητεία στις εκλογές και οι δημοσκοπήσεις του δίνουν ποσοστό αποδοχής 45%.
Οι παραιτήσεις βουλευτών του MHP προκλήθηκαν εξαιτίας της προβολής σε ιστοσελίδα κάποιων βίντεο που τραβήχτηκαν μυστικά και δείχνουν μέλη του κόμματος σε εξωσυζυγικές ερωτικές περιπτύξεις.
Με αυτές τις παραιτήσεις ανέρχονται σε εννέα οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του κόμματος που αποχώρησαν εξαιτίας του σεξουαλικού σκανδάλου.
Η ιστοσελίδα με τίτλο «Διαφορετικός Εθνικισµός» είχε απειλήσει να δημοσιοποιήσει κι άλλα βίντεο του ιδίου περιεχομένου αν ο ηγέτης του κόμματος Ντεβλέτ Μαχτσελί δεν παραιτούνταν ως τις 18 Μαϊου. Ο Μπαχτσελί δεν παραιτήθηκε. Δεν είναι σαφές ποιός βρίσκεται πίσω από την ιστοσελίδα.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι οι αντιπρόεδροι του κόμματος Οσμάν Τσακίρ, Ουμίτ Σαφάκ και Μεχμέτ Εκιτσί, μαζί με τον γενικό γραμματέα του Τσιχάν Πακατσί και τον δεύτερο γραμματέα Μεχμέτ Ταϊτάκ παραιτήθηκαν από μέλη του κόμματος και υποψήφιοι βουλευτές.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: