ΣΙΝΕ

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αρθρο Του Λ. Αυγενάκη, Βουλευτή Ηρακλείου ΔΗ.ΣΥ.

Επίκαιρη όσο ποτέ η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για Εθνική Συνεννόηση
Επτά στους δέκα πολίτες αποδοκιμάζουν Παπανδρέου – Σαμαρά

Η χώρα μας βιώνει μοναδικές, ιστορικά κρίσιμες στιγμές. Το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα νοσεί βαριά και σείεται συθέμελα. Είναι γεγονός ότι για χρόνια έχουμε αγνοήσει, καταπιέσει, κακομεταχειρισθεί και αποδυναμώσει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας: τις δυνάμεις που θα μπορούσαν να τον βγάλουν απ’ αυτήν την κρίση.

Είναι επίσης βέβαιο ότι ο δικομματισμός έχει εξαντλήσει τα όρια της ζωής του και ότι ο λαός έχει γυρίσει την πλάτη του σε αυτόν. Πρόσφατη έρευνα της ΚΑΠΑ Research, καταγράφει ήδη ότι επτά στους δέκα Έλληνες αποδοκιμάζουν το έργο του πρωθυπουργού, κ. Γ. Παπανδρέου, και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Αντώνη Σαμαρά. Και δύο απορρίπτονται ως μη κατάλληλοι για Πρωθυπουργοί, ενώ μόλις 10,5% των πολιτών θα επιθυμούσε «αυτοδύναμη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ» και 7,5% «αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ».

Ζούμε ιστορικές και κρίσιμες στιγμές, αλλά δυστυχώς οι πολιτική ηγεσία των δύο μεγάλων κομμάτων αρνείται πεισματικά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Ο μεν Πρωθυπουργός παραδέχεται στα λόγια ότι χρειάζεται μια κυβέρνηση πραγματικά άξιων ανθρώπων, αλλά συνεχίζει να άγεται και να φέρεται από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και ένα στενό κύκλο συμβούλων, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει τίποτα στον τρόπο με τον οποίο κυβερνά. Από την άλλη, ο κ. Σαμαράς, συνεχίζει να επενδύει στην χρεοκοπία της χώρας, προσπαθώντας να αντλήσει μικροκομματικά οφέλη. Ακόμα και τώρα, ένα βήμα πριν τον γκρεμό, συνεχίζει να βάζει το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό. Επαναλαμβάνει συμπεριφορές προδοτικού χαρακτήρα για τη χώρα, όπως άλλωστε έπραξε και το ‘93.

Σήμερα, η πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης είναι επίκαιρη όσο ποτέ.

Από την πρώτη στιγμή, εμείς υπογραμμίσαμε ότι τα προβλήματα του σήμερα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις νοοτροπίες του χθες. Τονίζουμε ότι τώρα οφείλουμε να δείξουμε ομοψυχία, ομοφωνία και αποφασιστικότητα στις μεγάλες τομές και μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα. Ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να δείξει την απαραίτητη υπευθυνότητα και ωριμότητα και να συμφωνήσει για τα βασικά, τα μεγάλα. Να δοθεί ένα τέλος στο λαϊκισμό, τις μικροπολιτικές πρακτικές του παρελθόντος και τις εμμονές σε αναποτελεσματικές και αποτυχημένες πολιτικές.

Για εμάς, η εθνική συνεννόηση είναι μονόδρομος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι Έλληνες από μόνοι τους θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα, συνθέτοντας απόψεις και επιχειρώντας από κοινού τις μεγάλες ανατροπές.

Σήμερα έχουμε το πείσμα και την πεποίθηση ότι μέσα από την κρίση προκύπτουν ευκαιρίες. Ότι μέσα από ένα καθαρό, νέο αγώνα, μέσα από την ενεργή δράση και τη συμμετοχή, μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αποβάλλοντας κάθε ίχνος λαϊκισμού από τη σκέψη μας, μιλάμε ξεκάθαρα, τεκμηριωμένα και προπάντων έντιμα στους Έλληνες πολίτες, διατυπώνουμε ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις που μπορούν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Αυτή είναι και η λογική της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Αυτή είναι βασική μας θέση. Τρόπος για την έξοδο από την κρίση υπάρχει. Αυτόν καταθέσαμε με τις προγραμματικές μας κατευθύνσεις στο Ιδρυτικό μας Συνέδριο, που είναι πλέον και επίσημα οι θέσεις του κόμματος μετά τη ψήφισή τους από τους Συνέδρους. Αυτές θέτουμε στην κρίση του Ελληνικού λαού.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: