ΣΙΝΕ

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΔΕΙΤΕ: Ένας πύργος από βιβλία!

Ο δημοφιλής Αργεντινός καλλιτέχνης Marta Minujin δημιούργησε ενα σπειροειδή πύργο της Βαβέλ... ύψους 25 μέτρων, κατασκευασμένο από 30.000 βιβλία γραμμένα σε διάφορες γλώσσες! Αυτή η σύγχρονη εκδοχή του Πύργου της Βαβέλ σχεδιάστηκε για τον εορτασμό του χαρακτηρισμού του Μπουένος Άιρες, ως η Παγκόσμια Πρωτεύουσα του Βιβλίου για το 2011 απο την UNESCO. Ο πύργος αποτελείται από ένα σπειροειδές μεταλλικό σκελετό πάνω στον οποίο βρίσκονται βιβλία όλων των ειδών, από λεξικά και εγκυκλοπαίδειες μέχρι εγχειρίδια λογισμικού και κλασικά μυθιστορήματα, οργανωμένα σε έξι επίπεδα.

Το κατώτατο επίπεδο διαθέτει μια συλλογή από βιβλία από όλο τον κόσμο, το πρώτο και το δεύτερο επίπεδο είναι για τα αμερικανικά βιβλία, το τρίτο και το τέταρτο προορίζεται για την Ευρώπη, το πέμπτο για την Αφρική και το έκτο για την Ασία. 16.000 βιβλία δόθηκαν από 52 πρεσβείες στο Μπουένος Άιρες, ενώ τα υπόλοιπα δόθηκαν από τους αναγνώστες της Αργεντινής.
Ο νέος πύργος της Βαβέλ, θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη και το κοινό θα μπορεί να το επισκεφτεί στην Plaza San Martin του Μπουένος Άιρες, μέχρι τις 28 Μαΐου.
siteseeing.gr
 Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: