ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τελικός Champions League 2011: Barcelona – Manchester United 3-1 (video)

Η Barcelona επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και κατέκτησε το Champions League 2010 – 2011 επικρατώντας 3-1 της Manchester United στον τελικό του Wembley. Σκόρερ για την
ομάδα του Guardiola οι Pedro στο 27΄, Messi στο 54΄ και Villa στο 69΄, ενώ για τους Άγγλους είχε ισοφαρίσει σε 1-1 ο Rooney στο 34΄.
Η Manchester United μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να μην αφήσει την κατοχή της μπάλας στους αντιπάλους της, αλλά αυτοί γρήγορα πήραν τα ηνία του αγώνα και είχαν κάποιες καλές στιγμές, πριν το 27΄, όταν και ο Pedro άνοιξε το σκορ, εκμεταλλευόμενος ιδανικά την εκπληκτική πάσα του Xavi. Οι πρωταθλητές Αγγλίας, όμως, όχι μόνο δεν πτοήθηκαν, αλλά μόλις επτά λεπτά αργότερα ο Rooney με σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, ενώ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, οι Blaugrana ήταν αυτοί που είχαν τις ευκαιρίες να πετύχουν ακόμα ένα γκολ.

Η Barcelona ήταν αποφασισμένη να επανακτήσει το προβάδισμα από τα πρώτα λεπτά του β΄ μέρους. Στο 52ο λεπτό, Alves και Messi προειδοποίησαν και στο 54΄ ο Αργεντίνος έβαλε τη σφραγίδα του στον τελικό κάνοντας το 2-1. Ο εκνευρισμός των παικτών του Ferguson ήταν έκδηλος στη συνέχεια, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποια σκληρά μαρκαρίσματα. Οι Καταλανοί λίγο έδειξε να ενδιαφέρονται, πάντως, αφού απειλούσαν διαρκώς τον Van der Sar και κατάφεραν να κάνουν το 3-1 με εξαιρετικό πλασέ του Villa στο 69΄. Οι «κόκκινοι διάβολοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά μόνο σπασμωδικά και η Barcelona έφτασε στη νίκη και στο 4ο Πρωτάθλημα Ευρώπης της ιστορίας της.

Σκόρερ: 27΄ Pedro, 54΄ Messi, 69΄ Villa / 34΄ Rooney
Συνθέσεις

Barcelona:
Valdes, D. Alves (88΄ Puyol), Pique, Mascherano, Abidal, Busquets, Xavi, Iniesta, Villa (86΄ Keita), Pedro (90΄ Afellay), Messi
Man. United:
Van de Sar, Fabio (69΄ Nani), Ferdinand, Vidic, Evra, Carrick (77΄ Carrick), Giggs, Valencia, Park, Rooney, Hernandez

Γκολ και highlights από το Barcelona – Manchester United 3-1 (video)
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: