ΣΙΝΕ

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Champions League : Σχόλια για τους ημιτελικούς!

Μετά και τους επαναληπτικούς αγώνες,επιβεβαιώθηκε το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του Champions League ανάμεσα στην Μπαρτσελόνα και την Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.2 ομάδες οι οποίες βάση των αποτελεσμάτων και γενικά των εμφανίσεων τους καθ'όλη την διάρκεια της διοργάνωσης άξιζαν να βρίσκονται στον μεγάλο τελικού του Λονδίνου.
Όπως είχα γράψει και στο άρθρο για τους πρώτους ημιτελικούς,η Σάλκε με την πρόκρισή της επί της Ίντερ είχε πιάσει ταβάνι.Όπως και στο πρώτο παιχνίδι,έτσι και στον επαναληπτικό,δεν μπόρεσε να κάνει κάτι απέναντι στην Μάντσεστερ αν και έπαιζε με πολλές αλλαγές στην σύνθεσή της,καθώς ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι απέναντι στην Τσέλσι,όπου θα κρίνει το φετινό πρωτάθλημα στην Premier League.
Το τελικό 4-1 αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα,καθώς και την διαφορά των δύο ομάδων.Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια,πως ο Παπαδόπουλος παρά την βαριά ήττα,πραγματοποίησε ακόμα μία πολύ καλή εμφάνιση.


Πάμε τώρα στο El Classico.Το τελευταίο της σειράς των 4 αγώνων.
Βλέποντας το ρεπορτάζ μία μέρα πριν τον αγώνα,όταν και ανακοινώθηκε ποιος θα είναι ο διαιτητής,ο δημοσιογράφος ανέφερε..."Ο ορισμός του Ντε Μπλέκερε είναι ένα μήνυμα για τον Μουρίνιο  "
Ήμουν σχεδόν σίγουρος,πως ότι κι αν γινόταν η Ρεάλ δεν θα περνούσε τελικό...


Ναι...Σε αυτό το παιχνίδι η Ρεάλ αδικήθηκε σε 2 φάσεις,όπου θα μπορούσε να προηγηθεί,και τότε όλα θα μπορούσαν να έρθουν ανάποδα.Κανείς βέβαια δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι και να γινόταν το 0-1 θα προκρινόταν η Ρεάλ.Όπως και το αντίθετο βέβαια.Μπορεί μετά το 0-1 να γινόταν πχ και 4-1.Αλλά η ουσία είναι ότι η Ρεάλ άξιζε να προηγηθεί.


Όλα αυτά βέβαια είναι αποτέλεσμα της όλης συμπεριφοράς και των δηλώσεων της ντροπής του ποδοσφαίρου που ακούει στο όνομα Μουρίνιο...αλλά και της Ρεάλ σαν ομάδα γενικά.
Στο άρθρο που έγραψα για τον πρώτο ημιτελικό σχολιάζω την συμπεριφορά του προπονητή της Ρεάλ.
Και μέσα σε όλα αυτά προστέθηκαν και οι δηλώσεις και οι κινήσεις των διοικούντων της Ρεάλ με τα βίντεο που έστειλε στην Uefa πως αδικήθηκε κτλ,θυμίζοντας μικρή ομάδα ενός χωριού,παρά μια μεγάλη ομάδα όπως η "Βασίλισσα της Ευρώπης".....
Και επαναλαμβάνω για ακόμα μία φορά,πως μόνο αδικημένη δεν ήταν η Ρεάλ στον πρώτο ημιτελικό,παρά μόνο προστατευμένη από την διαιτησία,καθώς βάση των κανονισμών,και ο Μερσέλο και ο Αντεμπαγιόρ έπρεπε να δεχθούν κόκκινη κάρτα.
Εντύπωση επίσης μου έκαναν και οι δηλώσεις του βοηθού του Μουρίνιο,όπου στην συνέντευξη τύπου πριν το παιχνίδι,μιλούσε στην κυριολεξία σαν μικρό παιδί...."Σε εκείνο το ματς δεν μπόρεσαν να μας βάλουν γκολ,στο άλλο μας έβαλαν μόνο με πέναλντυ,στο άλλο για 120 λεπτά δεν σκόραραν κτλ κτλ κτλ"...Τέτοιες δηλώσεις δεν κάνουν οι ομάδες ούτε σε τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα...Ξεχνόντας βέβαια το 5-0 του πρώτου γύρου για την Primera Division...


Έτσι είναι...Όταν είσαι νούμερο 1 προπονητής αυτήν την στιγμή στον κόσμο,σε μια ομάδα όπως η Ρεάλ,και βγαίνεις και φωνάζεις για αδικία σε ματς όπου προστατεύτηκες,και ξεφτιλίζεις έτσι την Uefa,θα την πληρώσεις...Τις δηλώσεις σου τις ακούν μέχρι και οι πέτρες....Όχι μόνο το χωριό σου...


Όλο αυτό βέβαια αδικεί και την Μπαρτσελόνα.Μία ομάδα η οποία σε καμία περίπτωση δεν χρειαζόταν την βοήθεια της διαιτησίας για να περάσει στον τελικό...Κι όμως...στην τελική αυτή η εντύπωση πέρασε...σε μία πολύ δίκαιη πρόκριση των Καταλανών...


Για να πούμε και 2 λόγια για τα αγωνιστικά.....
Μπορεί η Ρεάλ να αδικήθηκε στις φάσεις που προαναφέραμε,αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καμία τελική προσπάθεια.Από την άλλη η Μπαρτσελόνα είχε αρκετές και κλασικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ,αλλά βρέθηκε απέναντι σε έναν πολύ καλό Κασίγιας,ο οποίος σταμάτησε αρκετές φορές τους παίχτες των Καταλανών.
Στο δεύτερο ημίχρονο,οι μόνες αξιόλογες φάσεις του παιχνιδιού ήταν τα δύο γκολ,και το ακυρωθέν γκολ της Ρεάλ....
Μπορεί οι φίλοι των Μαδριλένων μετά το 1-1 να πίστεψαν ότι κάτι μπορεί να γίνει,αλλά από εκείνο το σημείο και μετά,η Μπαρτσελόνα έλεγξε το ματς,χωρίς να δημιουργηθεί κάποια φάση στις δύο εστίες.


Σε ένα ακόμα παιχνίδι φάνηκε ξεκάθαρα πως από την Ρεάλ λείπει ο παίχτης βαρόμετρο...Ο παίχτης ηγέτης,όπου στα δύσκολα θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του.Και για ένα ακόμα παιχνίδι,ο Ρονάλντο απέδειξε πως δεν είναι τέτοιος παίχτης.Πολύ καλός ποδοσφαιριστής ναι,μεγάλος παίχτης και ηγέτης όχι.90 λεπτά ανύπαρκτος...Μπορεί να φταίει βέβαια και το σύστημα του Μουρίνιο,και δεν μπορεί να αποδώσει τα αναμενόμενα...δεν ξέρω...Αλλά,άλλα περίμεναν και περιμένουν οι φίλοι της Ρεάλ από τον Ρονάλντο τα οποία δεν τα βλέπουν.
Ενώ η Μπαρτσελόνα,έχει τουλάχιστον 3-4 παίχτες ηγέτες....Είναι ο Μέσι,ο Τσάβι,ο Ινιέστα...Για μένα,ακόμα και ο Βίγια και ο Πέδρο,μπορούν σε μία κακή μέρα των παραπάνω,να πάρουν την ομάδα πάνω τους....
Η καλύτερη στιγμή του αγώνα,ήταν όταν στο 90 ο Αμπιντάλ,μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και όλο το γήπεδο σηκώθηκε και τον αποθέωσε στην επιστροφή του,μετά την πολύ σοβαρή περιπέτεια της υγείας του.
Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ λοιπόν στον μεγάλο τελικό στον ναό του ποδοσφαίρου,το Γουέμπλεϊ.
Αναμονή ως τις 28 του μήνα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: