ΣΙΝΕ

Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Στον τελικό της Euroleague ο Παναθηναϊκός!

Τα αστέρια είναι πολλά, το έκτο είναι κοντά! Ο Παναθηναϊκός κέρδισε 77-69 την Σιένα στον πρώτο ημιτελικό του φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης, και θα είναι στον τελικό της
Κυριακής για να διεκδικήσει το 6ο ευρωπαϊκό της ιστορίας του! Το παιχνίδι της ζωής του ο Νικ Καλάθης, που σημείωσε 17 πόντους (6/7 δίπ., 5/7 βολές).


Ο Παναθηναϊκός των δέκα συμμετοχών σε φάιναλ-φορ, των πέντε ευρωπαϊκών τίτλων και των αμέτρητων εμπειριών, δεν γινόταν σε καμία περίπτωση να ηττηθεί από την «σταχτοπούτα» Σιένα. Το συγκρότημα του Πιαντιτζιάνι προβλημάτισε τους Πράσινους, ουσιαστικά, μόλις για 15 λεπτά. Ενα ξέσπασμα έξω από τη γραμμή του τριπόντου με συνεχόμενα εύστοχα σουτ από Νίκολας, Φώτση και Περπέρογλου ήταν αρκετό για την ελληνική ομάδα, προκειμένου να πάρει το μομέντουμ της αναμέτρησης και το προβάδισμα στο σκορ.


Οι Ιταλοί βγάζοντας ενέργεια στο παρκέ κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο με αλλεπάλληλα επιθετικά ριμπάουντ και πιεστική άμυνα να προηγηθούν με 21-17. Ωστόσο η απελπιστική αστοχία του Μάρκο Γιάριτς, το «τρελό» παιχνίδι του ΜακΚάλεμπ και η φθορά των φάουλ δεν επέτρεψαν ποτέ στην Σιένα να επιστρέψει στο σκορ από τη στιγμή που βρέθηκε πίσω.


Σοβαρός, πειθαρχημένος και με έναν εκπληκτικό Καλάθη, που έπαιξε σαν… Διαμαντίδης, ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο δεν άφησε την Σιένα να πάρει ανάσα! Η διαφορά στην τρίτη περίοδο σταθεροποιήθηκε στους εννέα πόντους και το Τριφύλλι ήξερε πως στην τελική ευθεία έπρεπε απλά να κάνει μια σωστή διαχείριση για να βρεθεί στον τελικό της Κυριακής.


Η Σιένα επιχείρησε την τελική της αντεπίθεση βασιζόμενη στον Χέρστον και τον Καουκένας οι οποίοι ευστόχησαν σε ορισμένα περιφερειακά σουτ. Αυτό όμως δεν αρκούσε για την ομάδα της Τοσκάνης. Ο Παναθηναϊκός δεν πανικοβλήθηκε όταν η διαφορά μειώθηκε στους έξι (61-55) επτά λεπτά πριν το τέλος. Αντίθετα με μπροστάρη τον Μπατίστ ξαναέχτισε διαφορά ασφαλείας και σχεδόν ακούραστα, για ημιτελικό φάιναλ-φορ, έφθασε στην νίκη με 77-69!


Οι Πράσινοι έδειξαν τι σημαίνει ώριμο μπάσκετ, τι σημαίνει εμπειρία και βαριά φανέλα στην Σιένα, που μπορεί να μείνει ικανοποιημένη απλά και με τη συμμετοχή της στο φάιναλ-φορ. Εν αντιθέσει με τον Παναθηναϊκό που έχει μετατρέψει σε… νόμο την παρουσία του στην κορυφή της Ευρώπης!


Τα δεκάλεπτα: 17-21, 40-36, 56-47, 77-69


Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς, Περπέρογλου 5 (1), Μπατίστ 16 (7 ριμπάουντ), Φώτσης 14 (2), Σάτο 6 (1), Νίκολας 3 (1), Τσαρτσαρής 2, Διαμαντίδης 8 (9 ασίστ), Βουγιούκας 6, Καλάθης 17 (6 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου.


Σιένα: ΜακΚάλεμπ 7, Ζήσης 4, Χέρστον 12 (2), Καραρέτο 2, Ράκοβιτς 10, Λαβρίνοβιτς 7 (1), Καουκένας 13 (1), Ρες, Ακιντέλε 4, Γιάριτς, Στόουνρουκ 4 (14 ριμπάουντ), Μος 6.

Δεν υπάρχουν σχόλια: