ΣΙΝΕ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Europa League: Braga – Benfica 1-0 (video)

Η Braga επιβλήθηκε με 1-0 της Benfica στον επαναληπτικό ημιτελικό του «Municipal de Braga» και σε συνδυασμό με την ήττα της με 2-1 στον πρώτο αγώνα στο «da Luz», προκρίθηκε στα εκτός έδρας γκολ στον τελικό. Το χρυσό γκολ σημείωσε ο Custodio στο 18’.
Μετά από ένα αναγνωστικό πρώτο δεκάλεπτο, η Braga απείλησε στο 11’ με προβολή του Lima μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Benfica. Οι φιλοξενούμενοι «απάντησαν» και έφτασαν κοντά στο γκολ στο 15’, αλλά ο Artur απέκρουσε το φάουλ που εκτέλεσε ο Martins. Πάνω-κάτω η μπάλα με την Braga να ανοίγει τελικά το σκορ στο 18’ με κεφαλιά του Custodio από το ύψος του πέναλτι. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, μέχρι το 30 λεπτό, όταν ο Silvio σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 32’ η Benfica προσπάθησε με τους Javi Garcia και Saviola, διαδοχικά, να γίνει απειλητική, αλλά η άμυνα των γηπεδούχων αντέδρασε σωστά και απομάκρυνε. Στο 41’ οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν το γκολ, όμως το πλασέ στην κίνηση του Saviola βρήκε στο αριστερό δοκάρι της Braga και ο Peixoto που πήρε το ριμπάουντ, πιεζόμενος ασφυκτικά, δεν μπόρεσε να σκοράρει. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους, με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν με σκορ πρόκρισης στα αποδυτήρια.
Νωθρό το ξεκίνημα στην επανάληψη με την πρώτη αξιόλογη στιγμή να σημειώνεται στο 55’ όταν ο Artur απέκρουσε ασταθώς, αλλά οι αμυντικοί του πρόλαβαν πριν του Saviola να απομακρύνουν. Στο 60’ η Benfica άγγιξε την ισοφάριση, όμως το σουτ του Jara, ο οποίος είχε περάσει στο 58’ στο ματς, έφυγε λίγο έξω. Δέκα λεπτά μετά, ο Cardozo προσπάθησε με κάθετη μπαλιά να βρει τον Coentrao, όμως ο Artur διάβασε την φάση, βγήκε από την εστία του και έδιωξε. Οι φιλοξενούμενοι αύξησαν την πίεσή τους, καθώς ο χρόνος περνούσε και στο 79’ ο Gaitan είδε το σουτ να αποκρούεται δύσκολα από τον γκολκίπερ των γηπεδούχων. Στο 80’ μετά από κόρνερ ο Luisao έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε μπροστά από τον αμαρκάριστο Saviola και έφυγε άουτ. Στο 84’ ήταν η σειρά της Braga να πλησιάσει στο δεύτερο γκολ, όμως ο Roberto απέκρουσε το σουτ του Hugo Viana. Αμέσως μετά στο 85’, ο γκολκίπερ της Benfica είπε νέο «όχι» αυτή τη φορά στον Silvio. Οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά και μην έχοντας άλλη επιλογή, βγήκαν κατά κύματα στην επίθεση, όμως δεν κατάφεραν να διασπάσουν την άριστη αμυντική διάταξη των γηπεδούχων, οι οποίοι διαφύλαξαν το υπέρ τους 1-0 και πέρασαν στον τελικό.
Σκόρερ: Custodio 18’
Οι συνθέσεις:
Braga: Artur, Alberto Rodriguez, Paulao, Mossoro (80′ Kaka), Miguel Garcia, Lima (73′ Leandro Salino), Meyong (86′ Barbosa), Custodio, Silvio, Alan, Hugo Viana
Benfica: Roberto, Luisao, Javi Garcia, Cardozo, Maxi Pereira, Martins (81′ Kardec), Coentrao, Gaitan, Peixoto (58′ Jara), Saviola (87′ Menezes), Jardel
Δείτε σε video το γκολ του Custodio στο 18’ που έγραψε το Braga – Benfica 1-0

Δεν υπάρχουν σχόλια: