ΣΙΝΕ

Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Απόψε ο μεγάλος τελικός της Eurovision

Μετά και τον δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτης, είναι όλα έτοιμα για τον αποψινό μεγάλο τελικό της Eurovision που θα μεταδοθεί από την ΝΕΤ στις 10 το βράδυ. Οι δέκα χώρες που εξασφάλισαν τη θέση τους στον τελικό μέσω του ημιτελικού της Πέμπτης είναι οι: Εσθονία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ιρλανδία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Δανία, Αυστρία, Ουκρανία, Σλοβενία, Σουηδία.


Απόψε , η Ελλάδα, με τους Λούκα Γιώρκα και Stereo Mike θα ερμηνεύουν στη σκηνή του Ντίσελντορφ το «Watch my dance». Αν και κάποιοι υποστήριζαν ότι ο Λούκας δεν θα κατάφερνε να συγκινήσει την Ευρώπη και να περάσει στον τελικό, εκείνος τους διέψευσε, και ανέτρεψε το κακό για εκείνον κλίμα που υπήρχε πριν την άφιξή του στη Γερμανία.

Όμως, τα πράγματα τώρα είναι δύσκολα, καθώς η Ελλάδα κληρώθηκε να εμφανιστεί στην 9η θέση στον τελικό. Θέση καθόλου προνομιακή για τη βραδιά του τελικού.

Εν τω μεταξύ, ο χορογράφος της ελληνικής συμμετοχής Κωνσταντίνος Ρήγος, μόνο σκηνοθετικές αλλαγές δήλωσε πως θέλει να γίνουν στην παρουσίαση του «Watch mydance» και ήδη έχει έρθει σε συνεννόηση με τον σκηνοθέτη του σόου. Καλή επιτυχία Λούκα! Καλή επιτυχία Ελλάδα!

20+5 χώρες στον Τελικό

Στον Τελικό συμμετέχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς (δέκα από κάθε έναν), ενώ απευθείας συμμετέχουν και οι BIG 5, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από 14 χρόνια απουσίας.

Η σειρά εμφάνισης των χωρών -κατόπιν κληρώσεων που πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά το πέρας του κάθε Ημιτελικού-  είναι η ακόλουθη:

01 Φιλανδία
02 Βοσνία - Ερζεγοβίνη
03 Δανία
04 Λιθουανία
05 Ουγγαρία
06 Ιρλανδία
07 Σουηδία
08 Εσθονία
09 Ελλάδα
10 Ρωσία
11 Γαλλία
12 Ιταλία
13 Ελβετία
14 Βρετανία
15 Μολδαβία
16 Γερμανία
17 Ρουμάνια
18 Αυστρία
19 Αζερμπαϊτζάν
20 Σλοβενία
21 Ισλανδία
22 Ισπανία
23 Ουκρανία
24 Σερβία
25 Γεωργία
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: