ΣΙΝΕ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ WAIBLINGEN "ΟΙ ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ"

20 Χρόνια Αργοναύτες Waiblingen.
Διήμερες, πολιτιστικές, πατριωτικές εκδηλώσεις διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος «ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ» Waiblingen του νομού Rems-Murr, ανατολικά της Στουτγκάρδης, για να συνεορτάσει με όλους τους φορείς και τον Ελληνισμό της περιοχής τα 20 χρόνια πολιτιστικής δραστηριότητας και προσφοράς από την ημέρα της ιδρύσεώς του.

Για τον εν λόγω σκοπό προσκλήθηκαν οι καλλιτέχνες Αλέξης Παρχαρίδης, Στάθης Παρχαρίδης, Στάθης Πορφυρίδης, ο λυράρης Γιάννης Σανίδης και στο γαβάλ, αγγείο, ζουρνά ο Παντελής Νικολαϊδης.

Στην αίθουσα εκδηλώσεων Gemeindehalle του Neustadt (προάστιο της πόλης Waiblingen) το δυήμερο των εκδηλώσεων τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος της πόλης Waiblingen κύριος Andreas Hesky, o αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων Ευρώπης Νικόλαος Κεσίδης, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας και εκπρόσωποι ποντιακών συλλόγων και άλλων φορέων της περιοχής.

Σε αυτό το μεγαλείο των Ελλήνων του Waiblingen ξεχώρισαν αρκετοί Έλληνες της περιοχής που ένωσαν τις αγωνίες τους με τους αγώνες του συλλόγου. Ένωσαν την αγάπη τους και θυμήθηκαν πάρα πολλά. Όλοι αυτοί ζύμωσαν τα ποντιόπουλα της περιοχής με την ιστορία, την παράδοση, τα ήθη κι έθιμα, τη μουσική, τα τραγούδια και τους χορούς των αλύτρωτων πατρίδων.

Στην κατάμεστη αίθουσα, που παρά τις διαστάσεις της, φάνηκε μικρή για την αγάπη του κόσμου στο σύλλογό τους, ο πρόεδρος Iωάννης Ιντζές, απηύθυνε χαιρετισμό κάνοντας παράλληλα και μια σύντομη αναδρομή στα δρώμενα του συλλόγου, που όσο σύντομη και αν είναι η τόσο πλούσια προσφορά στην ιστορία και την παράδοση, συναρπάζει τους πάντες.

Παρ‘ όλα αυτά και παρά την συγκίνηση όλων, ο Ι. Ιντζές τράβηξε την προσοχή των 350 και πλέον παραβρισκόμενων στις 1 Απριλίου, τιμώντας όλους τους προκατόχους του συλλόγου και όλους αυτούς που έχουν προσφέρει στην εικοσάχρονη ιστορία των Αργοναυτών του Waiblingen. Στη συνέχεια πήρε τη σκιτάλη ο χοροδιδάσκαλος του συλλόγου, Θεοχάρης Κριθαρίδης, παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια το δρώμενο που ακολούθησε και παρουσιάστηκε απο το χορευτικό του συλλόγου: "Ταξιδεύοντας με την Αργώ". Με πλατύ χαμόγελο, οι ιπτάμενοι χορευτές παρέσυραν το κοινό με τους ποντιακούς χορούς, τα θεατρικά σκετς και τα τραγούδια από τις περιοχές της Ματσούκας, Αργυρούπολης, Ακ Νταγ Ματέν, Νικόπολη και Μπάφρα.

Στις 2 Απριλίου καλωσόρισαν οι "Αργοναύτες Waiblingen" το φιλικό σύλλογο Ελλήνων Ποντίων Κολωνίας Και Περιχώρων "Οι Αργοναύτες". Η συνεργασία και η συνενόηση μεταξύ των δύο συλλόγων ήταν άψογη. Έτσι θέσανε γερά θεμέλια για μιά μακρόχρονη σχέση με την υπόσχεση να αγωνιστούν με τον ίδιο ζήλο για την διατήρηση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να αποδίξουν αύτην την άψογη συνεργασία, ακολούθησε κοινή εμφάνηση των πλέον αδελφικών συλλόγων, η οποία συγκλόνισε την, μια ακόμα φορά, κατάμεστη αίθουσα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Ποντίων στο Waiblingen άφησαν μια ακόμη χρυσή σελίδα στην ιστορία του απόδημου Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά και της πόλεως που έζησε στιγμές πατριωτικού μεγαλείου.

























































































Πηγή
Σύλλογος Ποντίων Waiblingen "Οι Αργοναύτες"
Emil Münz Strasse 14/1
71332 Waiblingen
Til. 07151/502136

www.opontos.com
webmaster@opontos.com
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: