ΣΙΝΕ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Α1 Μπάσκετ: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 101-94 παράταση (video)

Με ηγέτη τον καταπληκτικό Φώτση (6/6 τρίποντα) και χωρίς τον φυσικό αρχηγό του Διαμαντίδη από την αρχή του αγώνα ο Παναθηναϊκός νίκησε στην παράταση (101-94) τον Ολυμπιακό και κατέκτησε τον 9ο συνεχόμενο τίτλο του στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Η δυναστεία του Παναθηναϊκού επιβεβαιώθηκε στον
τέταρτο τελικό των δύο «αιωνίων», που στιγματίστηκε στο τέλος από παρατράγουδα οπαδών του, τα οποία ευτυχώς σταμάτησαν εν τη γενέσει τους.
Στην αρχή του αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε την ατυχία να δει τον Δημήτρη Διαμαντίδη να τραυματίζεται και να αποχωρεί με πόνους από τον αγωνιστικό χώρο, κάτι που φυσικά επηρέασε και την απόδοση των «πρασίνων». Οι γηπεδούχοι πήραν πόντους από δύσκολα σουτ του Νίκολας και από επιθετικά ριμπάουντ, γι’ αυτό και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός (που είχε εκτός αποστολής τον Παπανικολάου, για να πάρει τη θέση του ο Κέσελ) προσπάθησε μέσα από τα πικ εν ρολ να βρει εύκολα καλάθια και σε αρκετές περιπτώσεις το κατάφερε.
Ο Διαμαντίδης έκανε ένεση στο ημίχρονο και προσπάθησε να κάνει ζέσταμα, όμως και πάλι κούτσαινε, με αποτέλεσμα τελικά να μη χρησιμοποιηθεί. Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες πήγαιναν «αγκαλιά». Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο παιχνίδι χάρη στα πάρα πολλά επιθετικά ριμπάουντ που είχε (16 συνολικά, έναντι τριών του αντιπάλου), τη στιγμή που ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί την απουσία του Διαμαντίδη. Παράλληλα, οι «πράσινοι» βρήκαν επιθετικές λύσεις με τον Φώτση, που είχε απόλυτη ευστοχία από το τρίποντο (4/4 στην κανονική διάρκεια, 6/6 μαζί με την παράταση). Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν την ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι στην κανονική διάρκειά του, αλλά είχαν 1/4 βολές και τελικά το ματς πήγε στην παράταση (83-83 κανονική διάρκεια).
Εκεί, ο Παναθηναϊκός έδειξε να έχει καλύτερη ψυχολογία και με τον Φώτση να συνεχίζει να… οργιάζει έφτασε στη νίκη και μάλιστα και με διαφορά. Χαρακτηριστικό ότι σημείωσε 18 πόντους μέσα σε 5 λεπτά στην παράταση! Φώτσης και Μπατίστ πέτυχαν από 22 πόντους για τους «πράσινους», ενώ πολύ καλός ήταν και ο Καλάθης (16 πόντοι), που πήρε το ρόλο του αντί-Διαμαντίδη και έπαιξε 42 λεπτά! Από τον Ολυμπιακό ο Σπανούλης ήταν πρώτος σκόρερ (18 πόντοι) και ο Μπουρούσης τον ακολούθησε (16).
Το παιχνίδι στιγματίστηκε στο τέλος από τα… παρατράγουδα των οπαδών του Παναθηναϊκού, που μπήκαν στο παρκέ τρία δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα, ενώ με τη λήξη του προσπάθησαν να επιτεθούν και σε κάποιους παίκτες του Ολυμπιακού (κυρίως τον Μπουρούση και τον Σπανούλη). Μάλιστα, ο Βαγγέλης Αγγέλου δέχθηκε μπουνιά στο μάτι, με αποτέλεσμα να πρηστεί. Με την επέμβαση κυρίως των παικτών του Παναθηναϊκού αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η στέψη έγινε κανονικά, αν και δεν υπήρχε στο πρόγραμμα να γίνει κάτι τέτοιο.


Τα δεκάλεπτα: 17-18, 41-39, 60-61, 83-83, 101-94 (παρ.)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Τέπιτς, Μάριτς 5, Περπέρογλου, Μπατίστ 22, Φώτσης 22 (6), Σάτο 9, Νίκολας 9 (1), Τσαρτσαρής 1, Διαμαντίδης, Βουγιούκας 6, Καλάθης 16, Καϊμακόγλου 11 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7 (1), Γκόρντον 2, Σπανούλης 18 (4), Πρίντεζης 11 (1), Μπουρούσης 16, Κέσελ, Πελεκάνος 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 12, Χαλπερίν 9 (1), Γλυνιαδάκης 4, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 8 (2).

Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: