ΣΙΝΕ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Α1 Μπάσκετ: Άρης – ΠΑΟΚ 80-91 (video)

O ΠΑΟΚ άλωσε το Αλεξάνδρειο!!!

Οι "μάχες" για την κατάληψη της τρίτης θέσης θυμίζουν τις μονομαχίες ΠΑΟΚ - Άρη...
στα τέλη της δεκαετίας του '80. Ο δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 91-80 και έστειλε τη σειρά σε πέμπτο ματς που θα γίνει την Τετάρτη στην Πυλαία.
Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου βρέθηκαν να χάνουν με 11 πόντους στις αρχές της τρίτης περιόδου αλλά δεν τα παράτησαν. Πίεσαν στην άμυνα, βρήκαν λύσεις από τους Κρίστμας, Γκετζέφσκι και έφτασαν σε ένα μεγάλο διπλό, απαντώντας στη νίκη του Άρη πριν 4 ημέρες μέσα στην Πυλαία.
Ο ΠΑΟΚ έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο αφού αν έχανε τότε θα τελείωνε η σειρά και γι' αυτό ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Επέβαλε το ρυθμό του και κράτησε σε όλη την πρώτη περίοδο το προβάδισμα.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου έφτασαν μέχρι το +6 (32-38) αλλά ο Άρης με μπροστάρη τον εκπληκτικό Χαραλαμπίδη έτρεξε σερί 21-4 και βρέθηκε να προηγείται με 11 (53-42) στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου.
Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν. Ο Κρίστμας πήρε μπρος και με σερί 9-1 έφερε το ματς στα ίσα 66-66 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Ο ΠΑΟΚ στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο έσφιξε την άμυνα του και κατάφερε να ξεφύγει με 7 πόντους διαφορά (67-74) 5 λεπτά πριν το τέλος.
Ο Άρης δεν έβρισκε λύσεις, ο Γκεντσέφσκι ευστοχούσε από κάθε θέση και έτσι ο δικέφαλος του βορρά προηγήθηκε με 12 πόντους (70-82).
Ο χρόνος πίεζε και τελικά όπως αποδείχθηκε δεν υπήρχε επιστροφή για τους κίτρινους. Ο ΠΑΟΚ έκανε το μπρέικ και έστειλε τη σειρά σε πέμπτο ματς που θα γίνει την Τετάρτη στην Πυλαία.
Τα δεκάλεπτα: 23-24, 50-42, 66-66, 80-91

Δεν υπάρχουν σχόλια: