ΣΙΝΕ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Τέλος στη 2η ξένη γλώσσα στα σχολεία

Παύει να ισχύει το δικαίωμα επιλογής της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Δημοτικό. Μπαίνουν φραγμοί για τη διδασκαλία και στο Γυμνάσιο.
Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας. Μαζικές αντιδράσεις γονέων
Περιορισμούς στη διδασκαλία των ξένων γλωσσών στην
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βάζει το υπουργείο Παιδείας προκαλώντας τις αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών.
Με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, παύει να υπάρχει εφεξής το δικαίωμα επιλογής δεύτερης ξένης γλώσσας (γερμανικά ή γαλλικά) στο Δημοτικό, καθώς θα διδάσκεται μόνο μία από αυτές, με κριτήριο την πλειονότητα όσων τη δήλωσαν.
Την ίδια στιγμή, μπαίνουν φραγμοί και στη διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο, καθώς πλέον η επιλογή μεταξύ τεσσάρων ξένων γλωσσών (γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής) θα γίνεται βάσει της οργανικής θέσης εκπαιδευτικού που θα υπάρχει στο σχολείο.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από συλλόγους γονέων και καθηγητές ξένων γλωσσών, οι οποίοι κατηγορούν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι ένα μεγάλο μέρος των μαθητών θα αναγκαστεί να παρακολουθεί όχι τη γλώσσα που επιθυμεί στο Δημοτικό αλλά την ξένη γλώσσα που επιθυμεί η πλειονότητα, χάνοντας κάθε ενδιαφέρον για τον θεσμό της δεύτερης ξένης γλώσσας.
Οσον αφορά στους γονείς, δηλώνουν ότι θα αναγκαστούν να στείλουν και πάλι τα παιδιά τους στα φροντιστήρια προκειμένου να μάθουν τη γλώσσα της επιλογής τους, με αποτέλεσμα -σε εποχή οικονομικής κρίσης- να επιβαρύνουν κι άλλο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.
news247
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: