ΣΙΝΕ

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Πανελλήνιες 2011: Αποτελέσματα και Βάσεις 2011

Έρχονται τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2011. Τι λένε οι εκτιμήσεις και πώς θα κινηθούν οι βάσεις 2011;
Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2011 επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας, καθώς η βαθμολόγηση βαίνει προς ολόκληρωση. Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2011;

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των γραπτών στις Πανελλήνιες 2011 με την αγωνία των υποψηφίων να χτυπάει κόκκινο.
Η εικόνα που επικρατεί στα γραπτά που έχουν διορθωθεί μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις, οι οποίες έκαναν λόγο για μείωση των αριστούχων και πτώση των βάσεων στις σημαντικότερες σχολές των πέντε επιστημονικών πεδίων.
«Φέτος θα έχουμε μεγαλύτερη κατανομή της βαθμολογίας, ώστε να μην έχουμε υπερσυγκέντρωση αριστούχων όπου η επιτυχία να εξαρτάται από ένα μόριο που μπορεί να είναι μια έκφραση στο γραπτό ή μια διαφορετική αξιολόγηση από καθηγητή», δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας, κ. Ιωάννης Πανάρετος, στην ΕΤ3.
Ωστόσο, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις σχετικά με τα φετινά θέματα. Πιο συγκεκριμένα, καταγγελία για λανθασμένα και εκτός ύλης θέματα στις επαναληπτικές εξετάσεις των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας, έκανε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, ζητώντας από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων να μην βαθμολογηθούν.
Ύστερα από σχετική καταγγελία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ακυρώνεται η λάθος ερώτηση στις επαναληπτικές εξετάσεις της Δ’ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου στα Μαθηματικά.
Το υπουργείο Παιδείας, «κατέβασε» από την ιστοσελίδα του το επίμαχο θέμα. Μένει τώρα να βρεθει ο τρόπος με τον οποίο θα διευθετηθεί το ζήτημα των 5 μονάδων που αντιστοιχούσαν στο θέμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο, οι μονάδες αυτές να ανακατανεμηθούν στα υπόλοιπα 4 υπο- ερωτήματα της Β5 ερώτησης στην οποία σημειώθηκε το λάθος.
Διαβάστε αναλυτικές εκτιμήσεις για τις βάσεις 2011 ΕΔΩ σε όλα τα πεδία.
Πηγή
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: