ΣΙΝΕ

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πανικός στην Τουρκία - Νοθευμένο αλκοόλ σκότωσε 3 τουρίστριες, στο νοσοκομείο άλλες 30

Από τις 120 Ρωσίδες ξεναγούς που φιλοξενήθηκαν σε κρουαζιέρα για την προώθηση του τουρισμού των γειτόνων σχεδόν οι μισές απέκτησαν πρόβλημα από το νοθευμένο αλκοόλ!!!
Η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, αφιερώνει το πρωτοσέλιδο της στο συγκεκριμένο θέμα και έχει τίτλο στη Ρωσική γλώσσα που
απευθύνεται στο λαό της Ρωσίας. «Ο πόνος σας είναι ο πόνος μας». Οι γείτονες μας φοβούνται για χιλιάδες ακυρώσεις τουριστών από τη Ρωσία.
Το θέμα ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες. 120 Ρωσίδες ξεναγοί φιλοξενούνταν από την Τουρκία για να διαφημιστούν οι ομορφιές της Τουρκίας. Ανάμεσα στις ξεναγήσεις που έγιναν στις Ρωσίδες, το πρόγραμμα περιελάμβανε και τη βόλτα με το σκάφος “Orkan -5” το οποίο θα έκανε μια μινι κρουαζιέρα στα παράλια της Αλικαρνασσού.
Ενώ στην ξενάγηση όλα είχαν πάει καλά, και είχε προσφερθεί στις ξεναγούς φαγητά και αλκοολούχα ποτά , λίγες ώρες μετά πολλές οι κοπέλες άρχισαν να νιώθουν αδιαθεσία. 30 Ρωσίδες ξεναγοί μέσα σε λίγες ώρες μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με τάσεις λιποθυμίας.


Μέσα σε λίγα λεπτά εξέπνευσε η 28χρονη Μαρία Σαλγιαπίνα και η Ζαλγιαέβα Αουλία. Τη Δευτέρα η Μαρία Σεβελέγιοβα, η οποία ήταν σε κωματώδη κατάσταση μεταφέρθηκε στη Ρωσία όμως την Τρίτη εξέπνευσε. Έτσι ο αριθμός των θυμάτων λόγω νοθευμένου ποτού αυξήθηκαν σε 3. 11 ακόμη κοπέλες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία της Τουρκίας.
Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως όλες κοπέλες δηλητηριάστηκαν από τα αλκοολούχα ποτά που τους έδωσαν οι υπεύθυνοι του σκάφους καθώς ήταν νοθευμένα με ουσίες που προκαλούν τύφλωση και σε περίπτωση μεγάλης κατανάλωσης ακόμη και το θάνατο.
Οι τουρκικές αρχές έχουν πανικοβληθεί λόγω της αύξησης του αριθμού των θυμάτων καθώς ήδη άρχισαν οι πρώτες ακυρώσεις κρατήσεων Ρώσων τουριστών.
tsantiri.gr
Δείτε περισσότερα θέματ

Δεν υπάρχουν σχόλια: