ΣΙΝΕ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Ελέγχονται 30.000 Έλληνες με καταθέσεις στο εξωτερικό!!!

Στη «τσιμπίδα» της εφορίας κινδυνεύουν να πιαστούν 30.000 Έλληνες φορολογούμενοι που είναι καταθέτες σημαντικών ποσών σε ξένες τράπεζες.
Σημερινό δημοσίευμα αναφέρει ότι το...
τελευταίο χρονικό διάστημα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «έτρεξε» ένα νέο ειδικό πρόγραμμα το οποίο διασταυρώνει τα στοιχεία 30.000 Ελλήνων με καταθέσεις στο εξωτερικό.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, Δ Σπινέλλης, στην «Καθημερινή» τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή του υπουργείου έπρεπε να ταυτοποιηθούν, δεδομένου ότι ήταν σε λατινικούς χαρακτήρες.
Το πρόγραμμα έτρεχε επί επτά μέρες και μετά από τέσσερις μήνες διασταυρώσεων και ελέγχων, το υπουργείο έχε ταυτοποιήσει πλήρως τη λίστα των 30.000 καταθετών οι οποίοι θα ελεγχθούν.
Αρχικά ο έλεγχος θα επικεντρωθεί στο εάν έχουν δηλωθεί οι τόκοι που έχουν λάβει από τις καταθέσεις στο εξωτερικό και στη συνέχεια, αν τα ποσά μπορούν να δικαιολογηθούν από τα δηλωθέντα εισοδήματα.
Οι πρώτοι έλεγχοι ξεκίνησαν από τη Γλυφάδα και σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία κάθε έλεγχος απέφερε κατά μέσο όρο 4600 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: