ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Βενιζέλος: «Η ιστορία θα με δικαιώσει». 5 αλλαγές στην οικονομία

Αίσθηση κάνει η πρώτη συνέντευξη του Ευάγγελου Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών. Ποιες οι πρώτες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου;
Από πολύ νωρίς το πρωί ο νέος υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος πέρασε το κατώφλι του νέου του γραφείου στην πλατεία Συντάγματος.
‘Ολα έπρεπε να γίνουν γρήγορα μετα τον ανασχηματισμό. Η μετακόμιση αλλά και η ενημέρωσή του από τον ίδιο τον κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και τους συμβούλους του υπουργείου για όλα όσα πρέπει να γίνουν ενόψει του αυριανού κρίσιμου Eurogroup.
Στο γραφείο του βρήκε 5 ανοικτά θέματα:
1. Η ολοκλήρωση του Μεσοπρόθεσμου για να ψηφιστεί
2. Η συγκεκριμενοποίηση των εφαρμοστικών νόμων από τους οποίους θα κληθούμε να πληρώσουμε μέσω των μέτρων 28,3 δισ. ευρώ.
3. Να κλείσει η λίστα με τις ΔΕΚΟ που θα πάψουν να υπάρχουν
4. Να επιβλέψει την διαδικασία πώλησης του ΟΤΕ
5. Να εφαρμοστεί επιτέλους του το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο γεγονός που θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων
‘Ομως πριν από όλα αυτά πρέπει την Κυριακή να εμφανιστεί κατά τέτοιο τρόπο στις Βρυξέλλες που να πείσει όλους τους εταίρους οτι όχι μόνο πρέπει να μας δώσουν την 5η δόση τον Ιούλιο αλλά και να δεχθούν να «μαλακώσει» το Μεσοπρόθεσμο.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε την πρώτη συνέντευξη στο ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ και μεταξύ άλλων τονίζει: «Άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να καταστήσει εμφανέστερη τη δίκαιη κατανομή των βαρών και την ηθική ισορροπία των μέτρων».
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει χαρακτηριστικά πως «έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνω και της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα. Σέβομαι απολύτως τους πολίτες που διαμαρτύρονται. Υπάρχει πάντοτε περιθώριο για άμεσες, απλές και πρακτικές λύσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν τον πολίτη και μπορούν να λυθούν μέσα από την κοινή λογική».
Επισημαίνει πάντως ότι «Η σχέση μας με τους θεσμικούς μας εταίρους βασίζεται στην αξιοπιστία μας και είναι μια ανοικτή διαδικασία διαπραγμάτευσης προς αμοιβαίο όφελος. Το κομβικό σημείο είναι βεβαίως η βιωσιμότητα και η διαχειρισιμότητα του δημοσίου χρέους και γύρω από αυτό το θέμα υπάρχει ευρύτατη σύμπτωση απόψεων και άρα μια καλή βάση συνεννόησης με τις πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαική ταυτότητα και προοπτική της χώρας».
Ο κ Βενιζέλος σημειώνει για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του «Μπορεί να βγω πάρα πολύ χαμένος προσωπικά. Αλλά εάν έχω συμβάλλει σε κάτι υπέρ του τόπου, θα έχω δικαιωθεί ιστορικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: