ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

ΟΣΕ: Αθήνα - Θεσσαλονίκη με εισιτήριο από 9 ευρώ!

Με εισιτήριο που θα ξεκινά από 9 ευρώ θα μπορούν να ταξιδεύουν από τις 19 Ιουνίου από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη οι επιβάτες. Πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας ΤΡΕΝΟ - ΤΑΞΙ
Νέα πολιτική αρχίζει στα δρομολόγια του
ΟΣΕ.
Με εισιτήριο που θα ξεκινά από 9 ευρώ θα μπορούν να ταξιδεύουν από τις 19 Ιουνίου από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη οι επιβάτες, ενώ προσφορές θα ισχύσουν μέσα στο καλοκαίρι για όσους αγοράζουν ηλεκτρονικά τα εισιτήριά τους.
Παράλληλα, περίπου το ίδιο διάστημα, θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται η νέα υπηρεσία τρένο-ταξί για ταξίδια στον άξονα Αθήνα - Θεσσαλονίκη με επιστροφή αυθημερόν και ενιαίο μειωμένο εισιτήριο, που θα περιλαμβάνει το εισιτήριο και τη χρέωση του ταξί.
Η νέα εμπορική πολιτική της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ακολουθεί το πρότυπο των αερομεταφορών και στηρίζεται στην αρχή της επιβράβευσης των επιβατών που κάνουν εγκαίρως κρατήσεις εισιτηρίων. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών, στο νέο πλέγμα δρομολογίων προβλέπονται τρένα έως και 400 θέσεων προκειμένου να δίνεται η δυνατότητα προσφοράς φθηνών εισιτηρίων. Ετσι, κάθε βδομάδα θα προσφέρονται τουλάχιστον 5.000 εισιτήρια από Αθήνα - Θεσσαλονίκη με τιμές από 9 έως 59 ευρώ.
Παράλληλα, ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή της υπηρεσίας ΤΡΕΝΟ - ΤΑΞΙ. Συγκεκριμένα οι επιβάτες που ξεκινούν από Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Κατερίνη και Βόλο προς Αθήνα και αντίστροφα θα μπορούν με ένα ενιαίο μειωμένο εισιτήριο να ζητούν να τους περιμένει ταξί και να τους μεταφέρει στον τελικό τους προορισμό.
Η υπηρεσία θα ξεκινήσει εντός του Ιουνίου πιλοτικά για ένα τρένο που θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 5.15 το πρωί, θα φτάνει στο κέντρο της Αθήνας στις 10.25 το πρωί με επιστροφή στις 4.15 ή στις 6.15 το απόγευμα από την Αθήνα.
Θα δίνεται δυνατότητα στους επιβάτες να ζητούν ταξί να τους παραλάβει από το σπίτι τους το πρωί, όπως και κατά την επιστροφή τους από τον σταθμό των τρένων προς το σπίτι τους. Το συνολικό κόστος τρένου και ταξί θα ξεκινά από 69 ευρώ μετ' επιστροφής για όσους διαμένουν στη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Την ίδια στιγμή ειδικές εκπτώσεις και προσφορές θα έχουν οι επιβάτες που θα αγοράζουν εισιτήρια μέσω του διαδικτύου, ενώ μέσω του τετραψήφιου 1110 θα εκδίδονται σύντομα και εισιτήρια με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.
Να σημειωθεί ότι στους τέσσερις μήνες εφαρμογής των πωλήσεων μέσω του διαδικτυακού τόπου trainose.gr, οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τις 200.000 ευρώ, ενώ στόχος της εταιρείας είναι το Ιντερνετ να αποτελέσει το κύριο κανάλι πώλησης εισιτηρίων. Παράλληλα σύντομα αναμένεται να υπάρχει και δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο για τους επιβάτες του σιδηροδρόμου καθώς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται ήδη σε διαπραγματεύσεις με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: