ΣΙΝΕ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Είχε στήσει "βιντεοκλάμπ" για παιδόφιλους


Στέλεχος γνωστού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αττικής συνελήφθη για πώληση και διάθεση υλικού παιδικής πορνογραφίας, σε χρήστες του Ιντερνετ. Πρόκειται για 39χρονο κάτοικο των βορείων προαστίων, o οποίος
είχε μπει στο στόχαστρο όχι μόνο των ελληνικών αρχών αλλά και της Ιντερπόλ. Τελικά οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν.
Ο 39χρονος είχε δημιουργήσει ένα διαδικτυακό «βιντεοκλάμπ», αποκλειστικά για παιδόφιλους, και κατάφερνε επί ένα χρόνο να ξεφεύγει από τα «δίχτυα» που άπλωναν στο Διαδίκτυο οι ειδικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος, καθώς άλλαζε συνεχώς ηλεκτρονικές διευθύνσεις αλλά και σελίδες. Είχε γίνει στόχος ακόμα και της Ιντερπόλ, καθώς είχε καταφέρει να δημιουργήσει γύρω του ένα ολόκληρο δίκτυο παιδόφιλων που περίμεναν με τα χρήματα στο χέρι να «κατεβάσει» τα φρικτά βίντεο και τις φωτογραφίες με κακοποιήσεις μικρών παιδιών, ακόμα και βρεφών, προκειμένου να ικανοποιήσουν τα αρρωστημένα τους πάθη.
Τελικά, ύστερα από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα, εντοπίστηκαν τα ίχνη του 39χρονου. Στη συνέχεια, με την αξιοποίηση των δεδομένων που πρόεκυψαν, οι αστυνομικοί του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κατάφεραν να εντοπίσουν το στίγμα του και να βρουν το «στρατηγείο» του, τη μονοκατοικία όπου διέμενε, στα βόρεια προάστια. Οταν μάλιστα οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι του, τον βρήκαν να κάθεται μπροστά στον υπολογιστή του και να διακινεί υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι μεγάλης χωρητικότητας, οι οποίοι περιείχαν εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες με το ανατριχιαστικό υλικό, αλλά και ένας μεταφερόμενος δίσκος μνήμης, «φλασάκι», επίσης με αποθηκευμένο υλικό παιδικής πορνογραφίας. Το μεγαλύτερο μέρος του υλικού που βρέθηκε στην κατοχή του προέρχεται μάλλον από χώρες της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής.
Ωστόσο υπάρχουν ορισμένα βίντεο και φωτογραφίες, στα οποία απεικονίζονται μικρά παιδιά, ημίγυμνα, σε άσεμνες στάσεις, σε εξωτερικά γυρίσματα τα οποία «δείχνουν» μεσογειακά τοπία. Αυτά τα βίντεο και οι φωτογραφίες έχουν ήδη δοθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω έρευνα, καθώς υπάρχει η υποψία πως έχουν τραβηχτεί στην Ελλάδα. Εναντίον του 39χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.
espressonews

Δεν υπάρχουν σχόλια: