ΣΙΝΕ

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Διώξεις για την υπόθεση των "στημένων αγώνων"

Η αρμόδια εισαγγελέας Πρωτοδικών του Οικονομικού Τμήματος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος 8 προσώπων, που εμπλέκονται στην υπόθεση των "στημένων αγώνων", για απάτη σε βαθμό πλημμελήματος.
Οι 8 παίκτες κερδοφόρων δελτίων που ποντάρισαν σε
"στημένους αγώνες", θα κληθούν απευθείας να λογοδοτήσουν στο δικαστήριο για τις αποδοτικές προβλέψεις τους, που αύξησαν τα εισοδήματά τους κατά μερικές χιλιάδες ευρώ.


Η Εισαγγελία συνεχίζει την έρευνα της για τους υπόλοιπους 7 "τυχερούς του ΟΠΑΠ" που ελέγχονται για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.


Τα στοιχεία αυτής της έρευνας θα συνδυαστούν με όσα προκύψουν από την διερεύνηση της βασικής υπόθεσης που αφορά τους υπαιτίους για την μεθόδευση των αποτελεσμάτων των συνολικά 41 επίμαχων αγώνων.


Έτσι αναμένεται η δικογραφία για τους "χρυσούς κερδισμένους", με ποσά που φθάνουν και τις 90 χιλιάδες ευρώ, να συνενωθεί με αυτήν για όσους εντοπιστούν ότι "έστησαν" τα ματς. Στο εισαγγελικό στόχαστρο έχουν ήδη τεθεί παράγοντες ομάδων, ποδοσφαιριστές και διαιτητές που θα ελεγχθούν και για οργανωμένο έγκλημα.


Για το τρίτο μέρος της έρευνας που αφορά, το ιντερνετικό τζογάρισμα, η αρμόδια εισαγγελέας αναμένει στοιχεία παικτών που έχουν ζητηθεί μέσω δικαστικών συνδρομών από ξένες εταιρίες.


Συνολικά έχουν εντοπιστεί "κερδοφόρα πονταρίσματα" μέσω 45 εταιριών, εκ των οποίων όσες έχουν έδρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να αποστείλουν τα στοιχεία που ζητά το Οικονομικό Τμήμα.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: