ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Φυσικό αέριο σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία

Οικονομική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκυριά της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται να δώσει η χρήση φυσικού αερίου, ενώ παράλληλα θα δώσει ώθηση στη βιομηχανία της περιοχής.
Ταυτόχρονα η κατασκευή του αγωγού ITGI μεταξύ Ελλάδας - Ιταλίας θα ανοίξει πολλές...
θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τα σχέδια του υπουργείου προωθείται άμεσα η νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση της εταιρίας διανομής φυσικού αερίου στην Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία καθώς και την αλλαγή χωροθέτησης του σταθμού συμπίεσης του φυσικού αερίου στη Θεσπρωτία.
“Η ίδρυση της ΕΠΑ Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας στηρίζεται στο σχέδιο κατασκευής του αγωγού Ελλάδας - Ιταλίας (IGI). Έτσι, επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι ο αγωγός δεν θα έχει μόνο διέλευση από την περιοχή, αλλά θα είναι και αγωγός έλευσης του φυσικού αερίου στην Ήπειρο, σύμφωνα με το διαχρονικό πανηπειρωτικό αίτημα”, τόνισε ο υφυπουργός Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης. “Η χρήση φυσικού αερίου στον οικιακό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας”.
Παράλληλα μετά τις αντιδράσεις των κατοίκων της Θεσπρωτίας για την θέση του σταθμού συμπίεσης του φυσικού αερίου, επιλέχθηκε νέα θέση στο Φλωροβούνι, όπως είπε ο υφυπουργός
“Με την πρόσφατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτής, μπορώ να ανακοινώσω ότι η θέση Φλωροβούνι, που υποδείχθηκε από τους τοπικούς φορείς, πληρεί όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις και εκεί τελικά θα εγκατασταθεί ο σταθμός συμπίεσης”
newsit
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: