ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κατεβάζει τον “γενικό” απο σήμερα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ

Από σήμερα 20 Ιουνίου, θα ξεκινήσει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης, όπως έχει αποφασίσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας...
Η απεργία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας και ενδέχεται να οδηγήσει σε προγραμματισμένες περικοπές φορτίου.
Παράλληλα η ΓΕΝΟΠ ζητάει συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. "Διαισθανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης ως υπεύθυνη συνδικαλιστική οργάνωση και για να αποφευχθεί η σύγκρουση με την κυβέρνηση, αναφέρει η ΓΕΝΟΠ, δημόσια, απευθύνει αίτημα άμεσης συνάντησης τόσο με τον κ. υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και με τον ΥΠΕΚΑ κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προκειμένου να αποσαφηνισθούν οι θέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μεσοπρόθεσμο σχέδιο και το μέλλον της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης της χώρας μας".
Η ΓΕΝΟΠ εμμένει στη διατήρηση του 51 % των μετοχών της επιχείρησης από το Δημόσιο. Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πλαίσιο προβλέπει την πώληση του 17 % των μετοχών ή την ιδιωτικοποίηση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: