ΣΙΝΕ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Υποκατάστατο ηρωίνης «θερίζει» τη Ρωσία!!!

Χάπια για τον πονοκέφαλο, ιώδιο, υγρό αναπτήρα, καθαριστικό λάδι εργοστασίων και μερικές σύριγγες, βελόνες και μαγειρικά σκεύη. Αυτά είναι τα υλικά για το σπιτικό ναρκωτικό «Κρόκοντιλ», ευρέως διαδεδομένο στη Ρωσία ως το φτηνό υποκατάστατο της ηρωίνης.
Ο Όλεγκ και ο Σάσα βρίσκουν ένα εγκαταλελειμμένο Σοβιετικό διαμέρισμα και μετά από μισή ώρα μαγειρέματος το καφετί -σαν καραμέλα- ναρκωτικό τους είναι έτοιμο και τοποθετείται μέσα σε μια σύριγγα. Ο Σάσα τοποθετεί μία «βρώμικη» βελόνα και ψάχνει ελεύθερη φλέβα στο μελανιασμένο χέρι του, την δίνει στον Όλεγκ και με κλειστά μάτια περιμένει να τον χτυπήσει.
Η Ρωσία έχει περισσότερους χρήστες ηρωίνης από οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο, μέχρι δύο εκατομμύρια, σύμφωνα με μη έγκυρες πηγές. Για τους περισσότερους χρήστες, οι ασθένειες όπως η Ηπατίτιδα Γ’ είναι συχνές.
Για να μειωθεί η χρήση της ηρωίνης που εισάγεται από το
Αφγανιστάν στη Ρωσία, αυξάνουν την τιμή τους, όμως οι τοξικομανείς στη Ρωσία βρίσκουν φτηνά, και ακόμη πιο επικίνδυνα υποκατάστατα, για να πάρουν την επόμενη δόση τους.
Το ναρκωτικό που φτιάχνουν στις κουζίνες τους ο Όλεγκ και ο Σάσα είναι το «κρόκοντιλ», ένα είδος μορφίνης, πολλές φορές πιο έντονο από την ηρωίνη, που δημιουργείται από διάφορες χημικές αντιδράσεις.
Ενώ η ηρωίνη κοστίζει από 30 έως 70 περίπου ευρώ ανά δόση, αυτό το ‘σπιτικό’ ναρκωτικό παρασκευάζεται από χάπια για τον πονοκέφαλο με βάση την κωδεΐνη, που κάνουν περίπου 3 ευρώ το πακέτο.
Είναι ναρκωτικό των φτωχών, με καταστροφικά αποτελέσματα. Το όνομα του προέρχεται από τον κροκόδειλο, λόγω της μετατροπής του δέρματος των χρηστών. Το δέρμα τους λίγο πριν πεθάνουν γίνεται γκρι και ξεφλουδίζει, αποκαλύπτοντας τα κόκαλά τους, που σαπίζουν κυριολεκτικά.
Χρήστες στη Ρωσία ανακάλυψαν πώς να φτιάχνουν το κρόκοντιλ περίπου πριν τέσσερα χρόνια και η κατανάλωσή του αυξάνεται συνεχώς, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες.
zougla.gr
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: