ΣΙΝΕ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Κατήγγειλε τον σοφέρ της για βιασμό

Μία επιχειρηματίας από τη Σαουδική Αραβία υπέβαλε μήνυση στο σοφέρ της για βιασμό ...
σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού Τύπου.

Η γυναίκα το όνομα της οποία δεν δημοσιεύεται, δήλωσε ότι ο

σοφέρ της εκμεταλλεύθηκε τη διέλευσή τους από τη βιομηχανική ζώνη της πόλης Μεντίνα για να σταματήσει το αυτοκίνητο και να την βιάσει υπό την απειλή περιστρόφου. Ο οδηγός τους αυτοκινήτου, η εθνικότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή, συνελήφθη.

ο περιστατικό συμπίπτει με την εκστρατεία υπέρ της άρσης της απαγόρευσης που ισχύει για τις γυναίκες να οδηγούν αυτοκίνητο στη Σαουδική Αραβία. Ακτιβίστριες κάλεσαν τις γυναίκες να πάρουν στα χέρια το τιμόνι του αυτοκινήτου στις 17 Ιουνίου.


Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας απελευθέρωσαν με την καταβολή εγγύησης την Μάναλ αλ-Σαρίφ, μία νεαρή που συνελήφθη εδώ και δέκα ημέρες επειδή αψήφησε την απαγόρευση.


Η Μάναλ αλ-Σαρίφ, μία 32χρονη σύμβουλος ασφάλειας της Πληροφορικής συνελήφθη στις 22 Μαΐου αφού οδήγησε το αυτοκίνητό της και έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο Youtube που την έδειχνε να οδηγεί.


Οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να απασχολήσουν έναν σοφέρ ή, εάν δεν έχουν τα οικονομικά μέσα, να εξαρτώνται από την καλή θέληση των αρσενικών μελών της οικογενείας τους.

newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: