ΣΙΝΕ

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Αποδοκιμάστηκε ο Στρος Καν στο δικαστήριο

Περίπου 100 αμερικανίδες διαδηλώτριες, πολλές εκ των οποίων ντυμένες καμαριέρες...
αποδοκίμασαν τον Ντομινίκ Στρος Καν κατά την προσέλευσή του στο Δικαστήριο.
Εκεί ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε...
"αθώος".
Αθώος δήλωσε ενώπιον ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης σε βάρος καμαριέρας του ξενοδοχείου Sofitel.
Στην μονολεκτική του απάντηση στην ερώτηση του δικαστή Μάικλ Όμπους, αν δηλώνει αθώος ή ένοχος στις επτά κατηγορίες που τον βαρύνουν, ο Στρος Καν είπε απλά "αθώος".
Η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί στις 18 Ιουλίου.
Ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ έφτασε νωρίτερα στο δικαστήριο συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αν Σανκλέρ. Εγινε, ωστόσο, δεκτός με αποδοκιμασίες από περίπου 100 διαδηλώτριες που φορούσαν στολές καμαριέρας.
"Τον συνέλαβαν σαν κλεφτοκοτά"...
Επικαλούμενη πηγή του περιβάλλοντος του Στρος Καν, η γαλλική εφημερίδα Le Journal du Dimanche ανάφερε ότι οι συνήγοροι του πρώην αφεντικού του ΔΝΤ, θα αναφερθούν και "στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τις συνθήκες σύλληψης" του κατηγορουμένου.
Η ίδια πηγή υποστηρίζει ότι ο φόβος για πιθανή διαφυγή του Στρος Καν από τις ΗΠΑ, τον οποίο επικαλέστηκε το Δικαστήριο, είναι αβάσιμος, καθώς η κράτηση είχε είχε αρκετό καιρό πριν.
"Οι συνθήκες της σύλληψης του Στρος Καν αποτελούν πρόβλημα" φέρεται να δηλώνει η πηγή, προσθέτοντας:"Φαίνεται πως ο εισαγγελέας βιάστηκε κάπως (...) ον συνέλαβαν σαν κλεφτοκοτά και για να το δικαιολογήσουν, επικαλέστηκαν τον κίνδυνο να το σκάσει, αλλά η αεροπορική κράτηση είχε γίνει καιρό πριν και το εισιτήριο είχε πληρωθεί την προηγούμενη ημέρα".
Αποδοκιμάστηκε ο Στρος Καν
"Συναινετική συνεύρεση"
Επίσης, οι συνήγοροι του Στρος Καν αναμένεται να υποστηρίξουν πως ο πελάτης τους και η ενάγουσα καμαριέρα από την Γουϊνέα, είχαν "συναινετικό σεξ", ενώ θα προσπαθήσουν να αποδείξουν πως η καμαριέρα δεν είναι αξιόπιστη και ότι έδρασε προκειμένου να αποκομίσει οικονομικό όφελος.
Τζον Λίπσκι: "Είμαστε σοκαρισμένοι"
Ο ασκών χρέη επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζον Λίπσκι δήλωσε "ότι αισθάνεται θλίψη και είναι σοκαρισμένος" από την υπόθεση. "Έχουμε σοκαριστεί και νοιώθουμε θλίψη", δήλωσε σε συνέντευξη του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.
"Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι το τεκμήριο της αθωότητας υπάρχει και ότι κανείς θεσμός όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν εξαρτάται από ένα και μόνο πρόσωπο, όσο ταλαντούχο και εάν είναι", πρόσθεσε ο Λίπσκι.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: