ΣΙΝΕ

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Για απεργίες προετοιμάζονται οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ

Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ...
εφόσον στο Μεσοπρόθεσμα Πρόγραμμα, που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή, περιλαμβάνεται και η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, μαζί με το γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Κώστα Κατσαρό και τον Πρόεδρο του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη.

Η περαιτέρω μετοχοποίηση θα σημάνει και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το αποτέλεσμα θα είναι να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί η τιμή της κιλοβατώρας, σημείωσε και κάλεσε τους εργαζόμενους να συντονίσουν τους αγώνες τους για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση.
Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση για αφερεγγυότητα, σχετικά με τα όσα λέει περί διατηρήσεως του δημόσιου ελέγχου και σημείωσε ότι είναι «λόγια του αέρα», προκειμένου να αποκοιμηθούν οι εργαζόμενοι.

Αν γίνει η ιδιωτικοποίηση, θα είναι «ξεπούλημα για ένα πιάτο φακή», είπε και πρόσθεσε ότι θα χρειαστεί να πιάσουν δουλειά πολλοί εισαγγελείς.
Ζήτησε από την κυβέρνηση να επαναδιαπραγματευτεί την αλλαγή του μίγματος πολιτικής, διότι το μοντέλο που εφαρμόζεται «πατάει πάνω σε πτώματα» και το μνημόνιο είναι «φέρετρο».
Διαμαρτυρήθηκε, επίσης, διότι ο υπουργός των Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αρνείται να συναντηθεί με τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί η συνάντηση εδώ και ενάμιση μήνα.
Για τη δική του στάση, ο κ. Φωτόπουλος επεσήμανε ότι έχει ιερό καθήκον και θα τιμήσει την ψήφο των εργαζομένων που τον ανέδειξαν στη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Τέλος, ως προς τη σχέση του με το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι είναι μέλος του 33 χρόνια και δεν πρόκειται να φύγει από το Κίνημα. «Άλλοι θα πρέπει να φύγουν», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: