ΣΙΝΕ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Πεντακάθαρες οι παραλίες της Ελλάδας

Οι 2.155 περιοχές κολύμβησης που ελέγχθηκαν στην Ελλάδα ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της ΕΕ.
Πεντακάθερες είναι, σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η

Ευρωπαϊκή Ένωση, οι παραλίες της χώρας μας.
Πρώτες στον κατάλογο με την καλύτερη ποιότητα υδάτων κολύμβησης, σύμφωνα με την ΕΕ, έρχονται η Κροατία και η Κύπρος και ακολουθούν η Μάλτα και η Ελλάδα.
Στον αντίποδα βρίσκεται η Πολωνία με το 25% των υδάτων των παράκτιων ζωνών κολύμβησης και το 16,7% των υδάτων των ζωνών κολύμβησης των λιμνών και των ποταμών να μην ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές ποιότητας της ΕΕ.
Στην Ελλάδα και οι 2.155 περιοχές κολύμβησης που ελέγχθηκαν, ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές της ΕΕ.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση διαθέτει πάνω από 21.000 περιοχές κολύμβησης, εκ των οποίων το 70% είναι θαλάσσιες.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της ΕΕ για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, η οποία βασίζεται σε ελέγχους για βακτήρια, όπως το E.coli, το 92,1% των παράκτιων υδάτων και το 90,2% των υδάτων των λιμνών και των ποταμών ανταποκρίνονται στις μίνιμουμ προδιαγραφές ποιότητας για το 2010.
Μόνο το 1,2% των υδάτων των παράκτιων ζωνών κολύμβησης και το 2,8% των υδάτων των ζωνών κολύμβησης των λιμνών και των ποταμών κρίθηκαν ακατάλληλες.
Στην Ιταλία, (περίπου 5.500 περιοχές κολύμβησης, από τις οποίες οι 5.000 σε παράκτιες ζώνες) και στη Γαλλία (πάνω από 3.300 εκ των οποίων οι 2.000 και πλέον παράκτιες), η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης είναι αρκετά ικανοποιητική.
"Είμαι ευτυχής για το γεγονός ότι το επίπεδο της ποιότητας των υδάτων κολύμβησης στην Ευρώπη παραμένει υψηλό, παρόλο που υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης", δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για το Περιβάλλον, Γιάνεζ Ποτότσνικ.

  • Πεντακάθαρες οι παραλίες της Ελλάδας
  • Πεντακάθαρες οι παραλίες της Ελλάδας
  • Πεντακάθαρες οι παραλίες της Ελλάδας

Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: