ΣΙΝΕ

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Οι Έλληνες «Αγανακτισμένοι» του εξωτερικού

Η Αναστασία Κορδομενίδη είναι 23 ετών με σπουδές στο Πάντειο και αυτή τη στιγμή κάνει μεταπτυχιακό στα Τραπεζικά, στο Παρίσι και μάλιστα με υποτροφία από το γαλλικό κράτος.
Αν βρισκόταν στην Ελλάδα θα είχε στήσει σκηνή στο Σύνταγμα, όμως αυτό δεν είναι εφικτό και έτσι αποφάσισε να ενώσει τους Έλληνες του Παρισιού μέσω του Facebook group «Αγανακτισμένοι Έλληνες στο Παρίσι».
Στη Γαλλία το κίνημα δεν έχει επεκταθεί ακόμη, όμως την περασμένη Κυριακή ήταν παρούσα στο συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία της Βαστίλης στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης.
Η ίδια δήλωσε στη Real News ότι «αυτή τη στιγμή δεν έχουμε δημοκρατία, αλλά ένα άλλο πολίτευμα που δεν ξέρουμε το όνομά του». Χαρακτηρίζει δε τους Γάλλους «σνομπ», επειδή δεν συμμετέχουν στις διαμαρτυρίες και «έχουν υιοθετήσει την άποψη ότι οι Έννηες βαριούνται και δεν δουλεύουν».
Ενεργό μέλος των «Αγανακτισμένων» στη Βαρκελώνη είναι ο 30χρονος Αποστόλης, ο οποίος ζει στην Ισπανία εδώ και έξι χρόνια.
«Οι Ισπανοί παλεύουν να μην πάθουν τα ίδια που έχουμε πάθει εμείς» λέει και αποκαλύπτει ότι την ημέρα που περνούν από την ισπανική Βουλή τα μέτρα για λιτότητα στην υγεία και την παιδεία, έχει προταθεί να πάνε έξω από το Κοινοβούλιο και να εμποδίσουν τους βουλευτές να μπουν μέσα.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: