ΣΙΝΕ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ωμή βία στους δρόμους του Πακιστάν!!! (video)

 Εκεί που η ανθρώπινη ζωή αξίζει λιγότερο από μία απλή φήμη ή πληροφορία. Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε την δημόσια εκτέλεση ενός νεαρού Πακιστανού από άνδρες του στρατού της χώρας, επειδή, όπως προκύπτει από τις
πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, εκείνος είχε "απαντήσει" στα πυρά των στρατιωτών σε συμπλοκή που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Καράτσι, σ' ένα δημόσιο κήπο της αριστοκρατικής συνοικίας Κλίφτον, περιοχής όπου κατοικούν κυρίως πλούσιες οικογένειες και πολιτικοί.
Οι σκηνές κόβουν την ανάσα. Η κάμερα ενός εικονολήπτη τηλεοπτικού δικτύου που βρισκόταν στο σημείο για να καλύψει την ένταση που επικρατούσε στην περιοχή έγινε μάρτυρας μιας από τις πιο σκληρές εικόνες που έχουν καταγραφεί και μεταδοθεί ποτέ στην τηλεόραση παγκοσμίως.
Σε αυτές φαίνεται καθαρά ένας νεαρός άνδρας, ο οποίος αργότερα έγινε γνωστό πως ήταν 25 χρόνων και τον έλεγαν Σαρφαράζ Σαχ, να συλλαμβάνεται από άνδρα 5μελούς ομάδας του πακιστανικού στρατού που περιπολούσε την περιοχή. Οι στρατιώτες αρχίζουν να του φωνάζουν και στρέφουν τις κάνες των τουφεκιών τους εναντίον του. Ένας από ατούς δείχνει από την πρώτη στιγμή να είναι πιο επιθετικός από τους υπόλοιπους. Βάζει με ψυχρό βλέμμα το όπλο του στο λαιμό του 25χρονου, ο οποίος εκλιπαρεί για την ζωή του.
Τον υποχρεώνουν να γονατίσει και τότε, ενώ θα περίμενε κανείς να τον συλλάβουν και όλο αυτό το σκηνικό να έχει αποτελέσει απλά μια "παράσταση" για να τον τρομάξουν, εκείνος ο ένας στρατιώτης που είναι ξεκάθαρα πιο επιθετικός από τους υπόλοιπους, τον πυροβολεί εν ψυχρώ δύο φορές από απόσταση ενάμισι μέτρου.
Οι σφαίρες βρίσκουν τον 25χρονο στη βουβωνική χώρα και στο χέρι. Εκείνος σωριάζεται με κραυγές πόνους στο έδαφος. Προσπαθεί να σηκωθεί αλλά δευτερόλεπτα αργότερα οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν και πεθαίνει στη μέση του δρόμου από αιμορραγία.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ! ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Τι προηγήθηκε
Το συγκλονιστικό βίντεο μεταδόθηκε από την πακιστανική τηλεόραση και μέσα σε λίγες ώρες έκανελ τον γύρο του κόσμου. Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση λίγο πριν το βίντεο "βγει στον αέρα" και έλεγε, πως σημειώθηκε "ανταλλαγή πυροβολισμών" στο σημείο "με έναν άνδρα που λήστευε ανθρώπους". Στην ανακοίνωση γινόταν γνωστό με προκλητικό για την ανθρώπινη λογική τρόπο ότι "οι στρατιωτικοί υποχρεώθηκαν να τον σκοτώσουν επειδή απάντησε στα πυρά".
Όμως μετά τη μετάδοση του βίντεο, ο υπουργός Εσωτερικών, Ρεχμάν Μαλίκ, διέταξε τη σύλληψη των πέντε στρατιωτών, οι οποίοι εμφανίζονται στο βίντεο με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους. «Είναι μια εντελώς παράνομη πράξη, ακόμη κι αν ο νεαρός ήταν κλέφτης, δεν του άξιζε να σκοτωθεί έτσι», δήλωσε. Ο αξιωματικός της αστυνομίας, που συνέταξε την αναφορά, στην οποία κατηγορούσε το θύμα για κλοπή, τέθηκε σε αργία.
"Όταν βλέπει κανείς αυτή τη σκηνή, καταλαβαίνει πολλά για τη βία που έχει κυριεύσει την κοινωνία μας", δήλωσε η δικηγόρος Άσμα Τζαχανγκίρ, η οποία υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Πακιστάν.
Η κηδεία του 25χρονου έγινε χθες. Σε αυτήν συμμετείχαν εκατοντάδες άνθρωποι που φώναζαν "Ρέιντζερς φονιάδες", ενώ ο αδελφός του, ο Σαλίκ, δημοσιογράφος στην τηλεόραση, περιέγραψε το νεκρό ως "ένα φοιτητή ο οποίος έψαχνε δουλειά, ο οποίος ζούσε φυσιολογικά" .
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: