ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Πόπη Παπανδρέου: Η Αρτινιά «μπουρλοτιέρησα» της παράγκας!

Η αντιεισαγγελέας που ξεσκέπασε τα αμαρτωλά μυστικά του ελληνικού ποδοσφαίρου!!!
Με εκτενείς αναφορές, για την Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, υποδέχτηκαν εφημερίδες και Μέσα ενημέρωσης την υπόθεση των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΓΙΑΝΝΑΣ  ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ στο ΒΗΜΑ, τον Σεπτέμβριο του 2010 η πρoϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Ράικου κάλεσε την αντεισαγγελέα κυρία Πόπη Παπανδρέου για να της αναθέσει μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Η προϊσταμένη είχε δεχθεί μια συγκλονιστική καταγγελία από πρόσωπο σχετικό με το ποδόσφαιρο... 
Ο άνδρας που την επισκέφθηκε, της μίλησε για στημένα παιχνίδια, για μεγαλοπαράγοντες που επηρέαζαν διαιτητές, για στοιχήματα εκατομμυρίων ευρώ που οι ίδιοι έπαιζαν και οι ίδιοι χειραγωγούσαν- ακόμη και εναντίον της ομάδας την οποία διοικούσαν. Έκανε λόγο επίσης για εμπλοκή ποινικών, κυκλώματα μπράβων- πράγματα που ακούγονταν απίθανα, φανταστικά. Αλλά έπρεπε να διερευνηθούν.
(28/6/2011)
Η κυρία Ράικου δεν δίστασε να αναθέσει μια υπόθεση, που
«φώναζε» από μακριά ότι παρέπεμπε σε οργανωμένο έγκλημα, σε μια νεαρή εισαγγελέα, την αντεισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, 34 ετών και με εμπειρία μόλις τριών χρόνων στο εισαγγελικό σώμα (μπήκε το 2008). Η κυρία Παπανδρέου πάλι, δεν φοβήθηκε, ούτε από το άγνωστο αντικείμενο ούτε και από πιθανόν μεγάλα ονόματα που θα συναντούσε στον δρόμο της. Δύο γυναίκες λοιπόν «ξήλωσαν» σε εννέα μήνες τρεις εγκληματικές οργανώσεις που φέρεται ότι δρούσαν στον χώρο του ποδοσφαίρου, αν και το αποτέλεσμα προήλθε από συλλογική δουλειά. Συνεργάστηκαν μαζί τους τα μέλη του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, ένα τμήμα που αδικώντας ίσως τους άνδρες εισαγγελείς, ιδιαίτερα έμπειρους, επειδή διαθέτει πολλές γυναίκες στις τάξεις του, αποκαλείται από δικηγόρους «τμήμα γόβα-στιλέτο»!!!
Η επίμονη προϊσταμένη
Σύμφωνα με την προσωπογραφία, της ΠΑΠΑΔΑΚΟΥ στο ΒΗΜΑ, «Η κυρία Πόπη Παπανδρέου, μόλις 34 ετών, κατάγεται από τις Συκιές Αρτας. Τελείωσε το γυμνάσιο στα Πατήσια και ήταν αριστούχος στη Νομική Αθηνών. Έχει επισκεφθεί το πολύ 20 φορές γήπεδο για ποδοσφαιρικό αγώνα και, φυσικά, δεν έχει στοιχηματίσει ποτέ στη ζωή της. Ως τουλάχιστον την έναρξη της έρευνας, όταν έβαλε...στοίχημα ότι θα τη φέρει σε πέρας. Παρ΄ ότι είναι η συντάκτρια του πολύκροτου πορίσματος για τα στημένα παιχνίδια, κάνει λόγο για ομαδική δουλειά όλων των συναδέλφων της. Εγινε για πρώτη φορά γνωστή με την υπόθεση των υποβρυχίων, την οποία χειρίζεται ακόμη μαζί με την αντεισαγγελέα Κυβέλου.
Αρχισε να εξετάζει τους πρώτους μάρτυρες τον Οκτώβριο του 2010.Οταν ήρθη το απόρρητο των συνομιλιών για μεγαλοπαράγοντες του ποδοσφαίρου εξεπλάγη με το πώς εκφράζονταν και με το περιεχόμενο των συνομιλιών. Δόθηκε αρκετές φορές παράταση του διαστήματος παρακολούθησης, ως τα τέλη Μαΐου 2011. Η επεξεργασία του υλικού κρατήθηκε επτασφράγιστο μυστικό, δεν διέρρευσε τίποτε, αφού η κυρία Παπανδρέου γνώριζε ότι αυτό θα οδηγούσε σε «ναυάγιο».
Μεθοδική, ευγενική, αλλά δεν χαρίζεται
Σε άλλο ρεπορτάζ στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Εύας Kαραμανωλη, σχετικά με την κυρία Πόπη Παπανδρέου αναφέρονται τα εξής: «Μπορεί να μετράει μόνο τέσσερα χρόνια στο Δικαστικό Σώμα και τρία χρόνια στον βαθμό του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών, ωστόσο οι «γνωρίζοντες» δικηγόροι αλλά και συνάδελφοί της, φίλα και μη διακείμενοι στο πρόσωπό της, συμφωνούν σε τρία σημεία. Η Πόπη Παπανδρέου, η 34χρονη αντεισαγγελέας του νεοσύστατου οικονομικού τμήματος που λειτουργεί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, είναι μεθοδική, αποτελεσματική και πάρα πολύ διαβασμένη. Τα χαρακτηριστικά της αυτά επιβεβαιώνονται με τη βαρύτητα αλλά και την εξέλιξη των υποθέσεων που έχει χειριστεί. Υποβρύχια, ελικόπτερα, οικονομικοί επιθεωρητές και άλλες σοβαρές δικογραφίες έχουν περάσει από τα χέρια της... Η κ. Παπανδρέου χαίρει της εμπιστοσύνης της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένης Ράικου, της οποίας άλλωστε απετέλεσε προσωπική επιλογή. Εκείνη επέλεξε να την τοποθετήσει στο «μάχιμο» τμήμα του οικονομικού εγκλήματος και να της εμπιστευθεί τη διερεύνηση σοβαρών υποθέσεων. Η εισαγγελέας εισήλθε στο Σώμα τον Αύγουστο του 2007, ενώ από τις 25 Ιουλίου του 2008 έχει προαχθεί στον βαθμό της αντεισαγγελέως Πρωτοδικών και υπηρετεί στην Αθήνα. Οι μη εξοικειωμένοι με τα τεκταινόμενα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών εξεπλάγησαν όταν διαπίστωσαν ότι πίσω από το όλο εγχείρημα της αποκάλυψης της σήψης στο ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται μία 34χρονη. Οι «γνωρίζοντες», ωστόσο, θεώρησαν την εξέλιξη φυσιολογική γιατί η κ. Πόπη Παπανδρέου έρευνα κυρίως τα όσα σχετίζονται με το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Άλλωστε, οι δικηγόροι των κατηγορουμένων που κατά καιρούς έχουν βρεθεί ενώπιος ενωπίω με την εισαγγελέα στο πλαίσιο ερευνών που χειρίζεται σχολιάζουν τον τρόπο και την ευχέρεια με την οποία εφαρμόζει τις σχετικές διατάξεις, αλλά και την εξοικείωση που έχει με τα οικονομικά στοιχεία. «Είναι ευγενική, αλλά πάντα από απόσταση και δεν χαρίζεται...», αναφέρουν».
Θέμα συζήτησης
Όταν έγινε γνωστό το θέμα με τους στημένους αγώνες, λίγοι στις Συκιές Άρτας, γνώριζαν για την Εισαγγελέα, που έλκει την καταγωγή από το χωριό τους.
Κι αυτό επειδή ο πατέρας της, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα λίγο πρίν τελειώσει το γυμνάσιο και εγκαταστάθηκε εκεί μόνιμα. Η μητέρα της κ. Παπανδρέου, κατάγεται από τις Σελλάδες. Αρκετοί χωριανοί όταν γνωστοποιήθηκε το γεγονός, την θυμούνται όταν ήταν μικρή να επισκέπτεται το χωριό στις διακοπές, ενώ ο πατέρας της το επισκέπτονταν πιο συχνά, αφού φρόντιζε τα κτήματα.
ixotisartas 
Δείτε περισσότερα θέματα 

Δεν υπάρχουν σχόλια: