ΣΙΝΕ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Στην τελική ευθεία το ραλι Ακρόπολις!!!

Λίγες ώρες απομένουν μέχρι την Πέμπτη 16 Ιουνίου όπου στις 19:30 θα ξεκινήσει το πρώτο αυτοκίνητο κάτω από τον Ιερό Βράχο για τον μεγάλο μας Εθνικό αγώνα.
Το ράλι Ακρόπολις δηλαδή, που μετά από απουσία ενός χρόνου επιστρέφει και πάλι στο
παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι.
42 πληρώματα έχουν δηλώσει συμμετοχή εκ των οποίων μόνο 8 Ελληνικά που σημαίνει ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει σημαντικά και τους αγώνες.


Ο αγώνας θα έχει και φέτος το κέντρο του στο Λουτράκι, ενώ το service park βρίσκεται εκεί σε περιοχή που έχει παραχωρήσει ο Στρατός.
Τα πληρώματα μετά την εκκίνηση της Πέμπτης θα κατευθυνθούν στο Λουτράκι που σημαίνει ότι Ειδικές Διαδρομές δεν υπάρχουν την Πέμπτη.
Ο κανονικός αγώνας ξεκινάει την Παρασκευή το πρωί για το πρώτο σκέλος που θα λάβει χώρα στην περιοχή της Στερεας Ελλάδας με παλιές γνωστές «Ακροπολικές» Ειδικές Διαδρομές όπως είναι «Θήβα», «Ελάτεια», «Ελευθεροχώρι» για να επιστρέψουν γύρω στις 18:30 και πάλι στο Λουτράκι για τη νυχτερινή ανασυγκρότηση.


Τι θελουν οι πρωταγωνιστες
*** Οι Λέμπ-Ελενά με το Citroen DS3 WRC έρχονται στη χώρα μας ως πρωτοπόροι της βαθμολογίας.Τι θελουν?Και παλι νικη.
***Οι Χίρβονεν-Λέχτινεν με Ford Fiesta WRC θέλουν να κερδίσουν όπως και το 2009
***Οι Λάτβαλα-Αντίλα με Ford Fiesta WRC, συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα στοιχεία για να θεωρούνται ως το πρώτο φαβορί.Θελουν νικη.
***Για προσέξτε το νέο «αίμα» του Οζιέ-Ινγκράσια με το Citroen DS3 WRC που οδηγούν σαν τον άνεμο.Θα παλαιψουν για την τριαδα
***Χίρβονεν-Λέχτινεν, με Ford Focus WRC, νικητές το 2009.Θελουν παση θυσια τη νικη
***Οι Αθανασούλας-Ζακχαίος πρώτοι Έλληνες το 2009 φέτος θα οδηγήσουν Ford Fiesta WRC .Θελουν να πλασαριστουν στη δεκαδα.


Νυκτερινη ειδικη
Η μεγάλη έκπληξη όμως θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου όπου μετά από πολλά πολλά χρόνια περιλαμβάνει και μια νυχτερινή Ειδική Διαδρομή με πολύ πολύ γρήγορο και γλυστερό οδόστρωμα πάνω από το Λουτράκι.
Για να δούμε λοιπόν σε μια Ειδική Διαδρομή , πολύ γρήγορη , ειδικά στα πρώτα χλμ. που ουδείς γνωρίζει ένα «κρατάει» σκόνη (ότι χειρότερο για τα πληρώματα που ακολουθούν) τι θα γίνει με τις «στρατηγικές» των ομάδων (Citroen και Ford δηλαδή) και ποιος θα είναι ο κερδισμένος.
Την Κυριακή διεξάγεται το τρίτο και τελευταίο σκέλος όπου η τελευταία Ειδική Διαδρομή θα μεταδοθεί ζωντανά από την κρατική τηλεόραση ενώ οι τρείς πρώτοι ταχύτεροι χρόνοι λαμβάνουν επιπλέον βαθμούς ασχέτως της γενικής κατάταξης.
Οι Λέμπ-Ελενά με το Citroen DS3 WRC έρχονται στη χώρα μας ως πρωτοπόροι της βαθμολογίας
Ο αγώνας ολοκληρώνεται την Κυριακή στις 15:30 στο Λουτράκι
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: