ΣΙΝΕ

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Για μια ακόμη φορά οι μαθητές μας εξέπληξαν ευχάριστα!!!


Για μια ακόμη φορά οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της πόλης μας μας  εξέπληξαν ευχάριστα με τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις του Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διημέρου, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου μας την Πέμπτη 16 και στο Υπαίθριο Θέατρο τις 17 Ιουνίου την περασμένη εβδομάδα.
          Συγκεκριμένα, την Πέμπτη οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 19:00 με την ενημέρωση για την πρόληψη από το περίπτερο του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Στον ίδιο χώρο οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Γρεβενών παρουσίασαν τα 10 φύλλα της ΜΑΘΗΤΟΦΡΕΝΕΙΑΣ η οποία, ως γνωστόν, κέρδισε το 1ο  βραβείο στον  ετήσιο διαγωνισμό μαθητικών εντύπων  της εφημερίδας «Τα Νέα».
          Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με την πολύ ωραία εκδήλωση  για μικρά και μεγάλα παιδιά  «Ένα υφάδι παραμύθια » για την οποία την ευθύνη είχαν οι ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Μου άρεσε πάρα πολύ τόσο η ζωντανή και παραστατική αφήγηση της Ανθής Θάνου, όσο και η μουσική επένδυση του συζύγου της Παναγιώτη Κούλελη. Μάγεψαν πραγματικά τους ακροατές οι οποίοι για μια ώρα έμειναν καθηλωμένοι στις θέσεις τους.

          Ακολούθησε στις 21:00 η θεατρική παράσταση «Ξύπνα Βασίλη» του Δ. Ψαθά από τους μαθητές της Β’ Τάξης του 1ου ΓΕΛ Γρεβενών. Για μια ακόμη φορά  η αίθουσα ήταν κατάμεστη, οι μαθητές έπαιξαν καταπληκτικά το ρόλο τους και οι θεατές έκλαψαν…από τα γέλια.
          Την άλλη ημέρα στο Υπαίθριο Θέατρο η βραδιά ήταν αφιερωμένη στο Χορό και στη Μουσική. Στις 19:00 λειτούργησαν και πάλι ενημερωτικά περίπτερα για την Πρόληψη και τις Σχολικές Δραστηριότητες της χρονιάς που πέρασε και στις 21:15 ξεκίνησε η μουσικοχορευτική εκδήλωση που κράτησε 3 ώρες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με το δεκαεξαμελές χορευτικό του 2ου Γυμνασίου που χόρεψε έξι δημοτικούς χορούς. Η παρουσία τους ήταν πολύ καλή και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια και στους μαθητές αλλά και στις καθηγήτριες Βασιλοπούλου Γιούλη και Βαγγέλη Μαίρη οι οποίες δίδαξαν τους χορούς. Πάρα πολύ καλή ήταν και η παρουσία του 1ου Γυμνασίου και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και  στους μαθητές και στον καθηγητή κ. Τσεπίδη Βασίλειο για τους όμορφους ποντιακούς χορούς που χόρεψαν.
          Την Μουσική Συναυλία άνοιξε η χορωδία του 1ου ΓΕΛ  η οποία τραγούδησε τρία τραγούδια των Νίκου Γκάτσου και Μάνου Χατζηδάκι. Ακολούθησε ένα πολύ καλό ρεμπέτικο σύνολο με μαθητές από το 2ο ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ και το πρώτο μέρος έκλεισε με σύγχρονα έντεχνα τραγούδια από μαθητές του 1ου ΓΕΛ, οι οποίοι ερμήνευσαν με μεγάλη επιτυχία τα κομμάτια.  Στο δεύτερο τα πράγματα «σκλήρυναν» και οι μαθητές του 1ου και του 2ου ΓΕΛ μας χάρισαν ένα συναρπαστικό θέαμα με ξένη ROCK μουσική αλλά και με δικές τους δημιουργίες.
          Γενικά το διήμερο ήταν πολύ πλούσιο και ευχάριστο. Οι μαθητές εκφράστηκαν, επικοινώνησαν, ικανοποιήθηκαν και χάρηκαν. Ένιωσαν δηλαδή θετικά συναισθήματα και αυτοεκτίμηση. Αυτός ήταν και ο κοινός στόχος που έθεσε και Διεύθυνσή μας μαζί με το Κέντρο Πρόληψης ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ το προσωπικό του οποίου οφείλω να ευχαριστήσω για την άριστη συνεργασία που είχαμε για δυο εβδομάδες.
          Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το Διευθυντή της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπ/σης Γρεβενών κ. Θωμά Λιάμπα για την αμέριστη στήριξη στις εκδηλώσεις του Διημέρου, τα σχολεία,  τους καθηγητές και τους μαθητές που συμμετείχαν και να ευχηθώ σε όλους καλό καλοκαίρι και καλή ξεκούραση.
 Υπεύθυνος Πολιτιστικών Δ.Ε. Γρεβενών


Πουρνάρας Στέργιος  Φιλόλογος

Συγχαρητήρια σε μαθητές και καθηγητές
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διήμερο που πραγματοποίησε η Διεύθυνσή μας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, την περασμένη εβδομάδα, Πέμπτη 16 και Παρασκευή 17 Ιουνίου. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν πάνω από ογδόντα μαθητές από τα δύο Γυμνάσια και τα τρία Λύκεια της πόλης μας οι οποίοι με το πλούσιο ταλέντο τους, στο θέατρο, στο χορό και στη μουσική χάρισαν μια ξεχωριστή αισθητική απόλαυση στο πλήθος των θεατών που γέμισαν και πάλι το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου μας την πρώτη ημέρα και το Yπαίθριο Θέατρο τη δεύτερη.

Όλο αυτό το πλούσιο θέαμα που παρακολουθήσαμε στο διήμερο έχει σχέση με τις σχολικές δραστηριότητες οι οποίες υλοποιήθηκαν από τα σχολεία της Διεύθυνσής μας την τρέχουσα χρονιά. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 30 προγράμματα ( Περιβαλλοντικά, Αγωγής Υγείας, Αγωγής Σταδιοδρομίας και Πολιτιστικά) στα οποία συμμετείχαν πολλοί μαθητές και καθηγητές.

Προσωπικά θέλω συγχαρώ όλους τους μαθητές, τους καθηγητές τους Υπευθύνους των Σχολικών Δραστηριοτήτων κ.κ. Κλεισιάρη Νικόλαο, Μίμη Στέργιο, Τσαμπαρδούκα Ιωάννη και Πουρνάρα Στέργιο οι οποίοι συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων. Ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τον Υπεύθυνο Πολιτιστικών της Διεύθυνσής μας κ. Πουρνάρα Στέργιο που ήταν ο συντονιστής των εκδηλώσεων του Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διημέρου και το Δ.Σ. και το προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για την άψογη συνεργασία. Πιστεύω, όπως και όλοι μας και όπως καταδείχτηκε από τις εκδηλώσεις του Διημέρου, ότι η καλύτερη πρόληψη είναι η δράση, η συμμετοχή και η δημιουργία.

Τέλος ευχαριστώ και τους χορηγούς μας το Δήμο Γρεβενών και τη ΜΗΥΣ Σμιξιώτικου και εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση και να είναι η χρονιά που μας έρχεται το ίδιο παραγωγική και δημιουργική, όπως και η περασμένη.
         
Ο Διευθυντής Δ/νσης Δ.Ε. Γρεβενών

 Θωμάς Λιάμπας

Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: