ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αλλάζει ξανά το σύστημα των αποδείξεων!

Επί τάπητος θα τεθούν σήμερα τα νέα φορολογικά μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος για την οικονομία σε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, υπό τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Στόχος του νέου υπουργού Οικονομικών είναι να υπάρξουν αλλαγές στο μέτρο της εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα, προκειμένου να γίνει ηπιότερη για τα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα .


Παράλληλα αλλαγές θα υπάρξουν στο μέτρο των αποδείξεων, ενώ εξετάζεται η επιβολή τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι αλλαγές που θα γίνουν σε σχέση με τα μέτρα του αρχικού σχεδίου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος θα έχουν ουδέτερο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Δηλαδή αν υπάρξουν απώλειες εσόδων από τις αλλαγές αυτές, θα καλυφθούν με άλλες φορολογικές παρεμβάσεις.


Σε ότι αφορά την εισφορά αλληλεγγύης εξετάζεται αυτή να επιβάλλεται κλιμακωτά σε εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ προκειμένου να περιορισθούν οι επιβαρύνσεις. Το αρχικό σχέδιο της έκτακτης εισφοράς προέβλεπε συντελεστή 1% για εισοδήματα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ, 2% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και 3% για υψηλότερα και την επιβολή του συντελεστή επι όλου του εισοδήματος του φορολογούμενου.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: