ΣΙΝΕ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Σύλληψη Μπέου & Στ. Ψωμιάδη! “Χιονοστιβάδα” για τα “στημένα”!

“Σάρκα” και “οστά” πήρε η επιχείρηση της αστυνομίας και του ΣΔΟΕ για τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Οι αστυνομικές αρχές κατόπιν εισαγγελικής εντολής προχώρησαν στη σύλληψη των Αχιλλέα Μπέου, Σταύρου Ψωμιάδη και άλλων επτά ατόμων με τις κατηγορίες για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
Το όνομα του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Νίκος Κακκαβάς, ο οποίος πήγε στο….
αστυνομικό μέγαρο στις 18:30.
Ο Μπέος, ο Ψωμιάδης και οι υπόλοιποι θα οδηγηθούν το πρωί της Πέμπτης στον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση, ενώ οι
προσαγωγές που έχουν γίνει στην ασφάλεια είναι περίπου 20, εξ’ αυτών και δέκα ποδοσφαιριστών. Μετά τις απολογίες τους, ο εισαγγελέας και ο ανακριτής θα κρίνουν αν αφεθούν ελεύθεροι ή θα προφυλακιστούν, καθώς και τα τρία αδικήματα είναι κακουργήματα. Ορισμένοι ύποπτοι παράγοντες κατηγορούνται για στήσιμο αγώνα (άρθρο 132 του Ν. 2725/99), ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Οι αστυνομικές αρχές κάτω από άκρα μυστικότητα ξεκίνησαν μαζί με ανθρώπους του ΣΔΟΕ την επιχείρηση… σκούπα σε όλη την Ελλάδα, σε σπίτια ιδιωτών που εμπλέκονται στο θέμα των 41 στημένων αγώνων που συμπεριλαμβάνονται στις λίστες της ΟΥΕΦΑ οι οποίες έχουν παραδοθεί στις ελληνικές αρχές.
Οπως αναφέρεται στην υπόθεση εμπλέκονται οι Άχιλλέας Μπέος (μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου), Σταύρος Ψωμιάδης (μεγαλομέτοχος της Καβάλας), Γιάννης Κομπότης (μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού), Γιώργος Τσακογιάννης (πρόεδρος της Ηλιούπολης), ο γιος του παράγοντα που είχε εμπλακεί σε παράνομο στοίχημα, ενώ για στήσιμο αγώνα κατηγορείται και προπονητής ομάδας της Football League για τον οποίο εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον του και ήδη οδηγήθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
H επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, καθώς οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Στην υπόθεση εμπλέκονται και ποδοσφαιριστές και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να οδηγηθούν στη ΓΑΔΑ. ενώ αναμένεται να βγουν στη δημοσιότητα και ονόματα, όσων εκδοθούν εντάλματα σύλληψης.
Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
“Κατόπιν εισαγγελικής έρευνας διενεργήθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν, μέχρι στιγμής, εννέα (9) ημεδαποί για συμμετοχή σε στημένους αγώνες ποδοσφαίρου.
Οι έρευνες συνεχίζονται”
balla.gr
Δείτε περισσότερα θέματα\

Δεν υπάρχουν σχόλια: