ΣΙΝΕ

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

"Ο άνθρωπος που π... μια ολόκληρη χώρα"!!!

Δριμεία επίθεση του βρετανικού περιοδικού Economist στον πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
 Νέο επεισόδιο στην κόντρα που έχει ξεσπάσει από τη δεκαετία του '90.
Από τον τίτλο που επέλεξε το
βρετανικό περιοδικό Economist για να παρουσιάσει τα πεπραγμένα του πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μπορεί κανείς να καταλάβει πολλά.
"Ο άνθρωπος που πήδηξε μία ολόκληρη χώρα" είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του περιοδικού που συνοδεύει άρθρο στο οποίο επισημαίνεται ότι ο Καβαλιέρε ήταν καταστροφικός ως ηγέτης για την Ιταλία.
Σε υποστήριξη της θέσης αυτής δίνονται τρία επιχειρήματα. Πρώτον εξαιτίας της εμπλοκής του σε ροζ σκάνδαλα, με τελευταίο το Ρούμπι Γκέιτ, που διέσυραν τον ίδιο αλλά και τη χώρα.
Εν συνεχεία για την ανάμειξή του σε περίεργες οικονομικές υποθέσεις, για ορισμένες από τις οποίες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό, «αν και καταδικάστηκε δεν τιμωρήθηκε ποτέ γιατί ο ίδιος άλλαζε τους νόμους».
Διότι, τέλος, απέτυχε εννιά χρόνια στην εξουσία να αντιληφθεί την κακή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ιταλία".
"Όταν θα φύγει από την εξουσία, θα αφήσει πίσω του μία χώρα σε αδιέξοδο", σημειώνεται στο άρθρο του βρετανικού περιοδικού.
Η κόντρα του περιοδικού με τον Μπερλουσκόνι ξεκίνησε πίσω στο 1994, όταν του ζήτησε να παραιτηθεί από πρωθυπουργός της Ιταλίας.
Το 2001, λίγο προτού ο κεντροδεξιός συνασπισμός του Καβαλιέρε κερδίσει τις εκλογές για δεύτερη φορά, τον χαρακτήρισε "ακατάλληλο να ηγηθεί της Ιταλίας" και επανέλαβε τη θέση αυτή πριν από τις εκλογές του 2006 λέγοντάς του "Φτάνει,Μπερλουσκόνι!".
O Καβαλιέρε, μάλιστα, είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη, κατηγορώντας το περιοδικό για συκοφαντική δυσφήμιση. Ωστόσο η μήνυσή του απορρίφθηκε από Δικαστήριο του Μιλάνου.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: