ΣΙΝΕ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ρομπότ μαθητικών ομάδών από Πτολεμαΐδα και Φλώρινα διεκδικούν την πρόκριση για Άμπου Ντάμπι!

Δύο ρομποτάκια, που κατασκεύασαν σχολικές ομάδες του Αμύνταιου Φλώρινας και Πτολεμαΐδας
περιμένουν να εκτελέσουν με επιτυχία τα σενάρια της αποστολής τους, με στόχο να προκριθούν στον παγκόσμιο τελικό διαγωνισμό που θα γίνει στο
Άμπου Ντάμπι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το Νοέμβριο.
Όπως μας ενημέρωσε ο καθηγητής Πληροφορικής του ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας, Μπάμπης Ζαραφίδης, οι δύο σχολικές ομάδες θα διαγωνιστούν ανάμεσα σε περίπου 50 άλλες, στο πλαίσιο των πανελλήνιων αγώνων εκπαιδευτικής ρομποτικής, που θα διεξαχθούν στις 18 Ιουνίου στην Αθήνα. Ο νικητής της κάθε βαθμίδας (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) θα συμμετάσχει στους τελικούς παγκόσμιους αγώνες ρομποτικής του Αμπου Ντάμπι, διεκδικώντας μία παγκόσμια θέση. Μάλιστα το ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας συμμετείχε στις δύο προηγούμενες Ολυμπιάδες και είναι η τρίτη φορά που διεκδικεί την πρόκριση.
Τα δύο ρομποτάκια θα πρέπει να εκτελέσουν το σενάριο της αποστολής τους, στον μικρότερο δυνατό χρόνο. Η κατασκευή του Λυκείου θα λειτουργήσει σε περιβάλλον ενός εργοστασίου ανακύκλωσης, όπου το ρομποτάκι θα πρέπει να καταφέρει να τοποθετήσει τουβλάκια δύο διαφορετικών μεγεθών και τριών διαφορετικών χρωμάτων, στη σωστή θέση. Η κατασκευή του δημοτικού θα τοποθετηθεί μέσα σε έναν λαβύρινθο, από τον οποίο θα πρέπει να βρει την έξοδο και, παράλληλα, στην πορεία του να συλλέξει τρία μικρά μπαλάκια του γκολφ.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: