ΣΙΝΕ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πέθανε στην κηδεία του πατέρα της!!!

Βγήκε από τη φυλακή για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα της και τελικά έχασε η ίδια τη ζωή της μετά από συμπλοκή με τις ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας.
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Kaleme η 54χρονη ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης Χαλέχ
Σαχαμπί, η οποία μαχόταν εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών πήρε άδεια να βγει προσωρινά από τη φυλακή για να παραστεί στην κηδεία του πατέρα της, Εζατολάχ Σαχαμπί.

Έπεσε στο έδαφος στην διάρκεια ενός διαπληκτισμού και πέθανε από καρδιακή ανακοπή.
Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράν διέψευσε τις πληροφορίες του ιστότοπου της αντιπολίτευσης Kaleme, σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ISNA. Ο Αλιρεζά Τζανέχ, αρμόδιος για θέματα ασφαλείας στο γραφείο του κυβερνήτη της Τεχεράνης, δήλωσε ότι δεν υπήρξε οποιοδήποτε επεισόδιο στην κηδεία του Εζατολάχ Σαχαμπί και ότι η κόρη του, Χαλέχ Σαχαμπί, πέθανε από καρδιακό πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε κι επιδεινώθηκε λόγω του στρες και του πολύ ζεστού καιρού στη διάρκεια της κηδείας.
Ο Σαχαμπί, πρώην μέλος της βουλής της ισλαμικής δημοκρατίας ο οποίος προσχώρησε στην αντιπολίτευση την δεκαετία του 1980, πέθανε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη μετά από εγκεφαλικό που υπέστη σε νοσοκομείο της Τεχεράνης. Ήταν 81 ετών.
Η κηδεία του έγινε στη Λαβασάν. Υπήρχε ήδη πριν από την κηδεία έντονη παρουσία της αστυνομίας στην πόλη του βορειοανατολικού Ιράν εν αναμονή του γεγονότος.
Ο Εζατολάχ Σαχαμπί είχε υπηρετήσει ως επικεφαλής της ομάδας που κατάρτιζε τον προϋπολογισμό μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979 και είχε εκλεγεί στην πρώτη εθνοσυνέλευση μετά από αυτήν. Είχε φυλακιστεί πριν και μετά την επανάσταση με διάφορες κατηγορίες, περιλαμβανομένης της απόπειρας ανατροπής του ισλαμικού κράτους.
Και η Χαλέχ Σαχαμπί είχε συλληφθεί μετά από τις διαδηλώσεις αμφισβήτησης του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2009 και εξέτιε ποινή δύο ετών.
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: