ΣΙΝΕ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Πλούσιος σε αντιοξειδωτικά στοιχεία ο φραπές!!!

Ένα φραπεδάκι, τώρα που ήρθε το καλοκαίρι όλοι το προτιμάμε!!!
Ξέρουμε, όμως, ότι εκτός από την αίσθηση δροσιάς που μας προσφέρει είναι και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά; Ο φραπές ανήκει στην κατηγορία του στιγμιαίου καφέ.
Στο σύνολό τους τα αντιοξειδωτικά μάχονται κατά της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας.
Και τι «βοηθά» τις ελεύθερες ρίζες; Το κάπνισμα, το στρες, η έκθεση σε περιβαλλοντικούς ρύπους και η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου. Άρα, το καλοκαίρι, η αντιοξειδωτική προστασία το καλοκαίρι είναι μία από τις προτεραιότητές μας, λόγω της μεγαλύτερης έκθεσής μας στην ηλιακή ακτινοβολία.
Παράλληλα, ο φραπές, όπως και τα υπόλοιπα είδη καφέ, συμβάλλουν στην τόνωση του οργανισμού λόγω της καφεΐνης που περιέχει.
Συγκεκριμένα, η καφεΐνη δρα στον οργανισμό αυξάνοντας την προσοχή και τη συγκέντρωση και μειώνοντας την πνευματική κόπωση.
Όσο για το μύθο του πλούσιου αφρού του καφέ οι ειδικοί είναι κατηγορηματικοί: Η σύσταση του στιγμιαίου καφέ φραπέ δεν διαφέρει από εκείνη του ζεστού στιγμιαίου καφέ καθώς και οι δύο παρασκευάζονται από σκόνη στιγμιαίου καφέ και νερό, με τη διαφορά ότι για την παρασκευή του φραπέ απαιτείται το «χτύπημα» του σε σέικερ ή με τη χρήση ειδικού μηχανήματος ανάμειξης. Με άλλα λόγια ο αφρός του φραπέ δεν είναι τίποτε άλλο από φυσαλίδες αέρα εγκλωβισμένες ανάμεσα σε νερό και καφέ και αποτελεί ένα απολύτως φυσικό προϊόν.
Δείτε περισσότερα θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια: